Caută
Close this search box.

Joe Biden îi sugerează lui Donald Trump să înceteze cu ”tweet-urile copilărești” și ”să crească!”

Fostul vicepreședinte al SUA, Joe Biden, l-a criticat puternic miercuri pe președintele american Donald Trump, apreciind că o Rusie mai sigură și mai hotărâtă ar interfera din nou în alegerile americane, potrivit AFP.

„Trebuie să ne oprim cu aceste tweet-uri … E copilăresc”, a declarat Biden în fața Consiliului din Chicago privind afacerile internaționale. „Este timpul să crească și să acționeze ca un lider mondial”, a continuat cel despre care se spune că ar putea candida la prezidențialele din 2020.

Biden, vicepreședinte democrat sub președinția lui Barack Obama, a făcut din politica externă tema sa sa predilectă de la sfârșitul mandatului său în ianuarie.

El l-a acuzat pe președintele Vladimir Putin că încearcă să facă uitate problemele sale interne”semănând discordie” în Europa și în SUA.

„Atacul Rusiei împotriva alegerilor noastre nu reprezintă un incident izolat”, a spus Biden. „Eforturile de a dezinforma, de a se infiltra în rețelele noastre, de a corupe instituțiile noastre politice continuă”, a adăugat el.

„Și, cu siguranță, vom vedea că acest lucru se va accelera la viteza maximă în timp ce ne îndreptăm spre un alt ciclu crucial al alegerilor parlamentare în 2018”, a avertizat el.

Fostul vicepreședinte l-a criticat de asemenea pe Donald Trump pentru că nu a luat o poziție mai puternică împotriva ingerinței Rusiei și a declarat că politica sa externă în general — cum ar fi retragerea SUA din Acordul de parteneriat transpacific (TPP) — amenință alianțele Statelor Unite.

Fostul senator de Delaware (est) provenit din clasa muncitoare, Joe Biden a fost considerat mult timp reprezentant al aceleiași categorii demografice ca cei care au votat pentru Donald Trump în 2016: albii din clasa muncitoare aflați în dificultate economică.

„Acești oameni nu au prejudecăți. Ei sunt realiști. Și ei au devenit ținte ale șarlatanilor”, consideră Biden.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri