Caută
Close this search box.

Doi directori de la Metrorex au fost demiși: Dacă va fi cazul, vom sesiza şi organele de urmărire penală

Circulaţia metroului a fost blocată la metrou în această dimineață peste două ore între stațiile Eroilor și Grozăveşti. Un jgheab de scurgere a infiltraţiilor a căzut din plafon şi a produs un scurt circuit.

După incident, ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a demis doi şefi de la metrou. Este vorba de directorul general, Marian Aldea, şi directorul de Exploatare.

Ministrul Transporturilor: „La metrou sunt foarte multe lucruri în neregulă. Verificăm dacă lucrările de întreţinere au loc în realitate. Dacă va fi cazul, vom sesiza şi organele de urmărire penală.”

„Nu am fost înștiințat în legătură cu demiterea. În legătură cu incidentul din această dimineață va fi o investigare și vom analiza toate aspectele (…) Am fost la fața locului, iar acum sunt în drum spre minister” , spune Marin Aldea, director demis al Metrorex, citat de tvr.ro.

„Este nevoie de multă disciplină, de o disciplină de fier și la Metrou și la Căile ferate și la Tarom, în general la transporturile din România. Din cauza superficialității, a rutinei, a neexecutării lucrărilor de reparații și întreținere se pot produce asemenea evenimente. Un nivel de indisciplină care nu mai poate fi tolerat. Am luat decizia de a destitui directorul general și directorul de Exploatare. Se va face o analiză amănunțită, detaliată. Există bani și au existat bani la Metrou pentru lucrări de întreținere și vom lua cele mai severe măsuri, inclusiv vom sesiza organele de cercetare penală dacă vom constata asemenea situații” – ministrul Transporturilor, Felix Stroe.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri