Caută
Close this search box.

Pericol de explozie în Galați! Sute de oameni evacuați, după o scurgere dintr-o cisternă cu GPL

Pericol uriaş de explozie într-o comună din judeţul Galaţi.

FOTO: digi24.ro

UPDATE A mai rămas doar 10 la sută din încărcătura cisternei. În aceste condiții, autoritățile au luat decizia de a lăsa să se scurgă controlat ceea ce a mai rămas, pe câmp, fără a mai aduce o altă cisternă care să preia încărcătura. Pompierii sunt pe câmpul unde a fost dusă cisterna, udă zona și creează perdele de apă, potrivit digi24.ro.

Peste 500 de localnici din satul Traian au fost evacuaţi pentru că dintr-o cisternă încărcată cu GPL se scurge gaz. Circulaţia rutieră şi feroviară din zonă a fost închisă. Din primele informaţii, un robinet al cisternei este defect.

Nu se cunosc motivele pentru care se înregistrează scurgerile de gaze, cisterna nefiind implicată în vreun eveniment rutier.

Potrivit procedurilor, în astfel de cazuri se instituie o zonă de siguranţă în jurul cisternei, după care se analizează posibilitatea de trecere a combustibilului în altă cisternă sau de eliberare controlată în atmosferă a gazelor, dacă nu se poate transvaza în condiţii de siguranţă combustibilul, potrivit News.ro.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulaţia feroviară este blocată între Galaţi – Tecuci, la kilometrul 22, în zona localităţii Traian, din judeţul Galaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri