Caută
Close this search box.

Campania „Propune pentru București”. Proiectele inițiate de cetățeni pot fi votate online

Bucureștenii își pot exprima până pe 17 noiembrie opțiunea pentru unul dintre cele 33 de proiecte depuse în cadrul campaniei „Propune pentru București”, declarate eligibile de comisia de evaluare.

„Cetățenii înregistrați care au cel puțin 18 ani împliniți și domiciliul sau reședința în municipiul București sunt invitați să voteze propunerile eligibile de proiect afișate cu nota comisiei și evidențiate ca eligibile începând cu data de 6 noiembrie”, reiese dintr-o notă publicată pe pagina campaniei, http://propunepentrubucuresti.pmb.ro/.

După etapa de evaluare, lista celor 151 de proiecte depuse inițial s-a restrâns la 33.

Propunerile vizează următoarele domenii: sănătate (4 proiecte declarate eligibile); infrastructură culturală (3); amenajare/reabilitare spații publice (10); spații verzi, locuri de joacă pentru copii (1); smart city/oraș digital (1); infrastructură — zone pietonale, scuaruri, trotuare, aliniamente stradale (4); mobilitate, accesibilitate, siguranța circulației (8); infrastructura socială (2).

Pe 30 august, la propunerea primarului general, Gabriela Firea, consilierii generali au aprobat un proiect de hotărâre privind demararea campaniei pentru identificarea de proiecte de interes local inițiate de cetățeni sub titulatura ”Propune pentru București!”, campanie ce se desfășoară în perioada 18 septembrie — 24 noiembrie.

Astfel, cele 20 de proiecte declarate câștigătoare vor beneficia de o susținere totală de 4.000.000 euro, inclusiv TVA (echivalentul în lei), în condițiile în care valoarea totală estimată pentru un proiect nu trebuie să depășească 200.000 euro.

Comisia de evaluare constituită din reprezentanți/ specialiști ai Municipalității a analizat în perioada 9 octombrie — 3 noiembrie toate cele 151 de proiecte depuse. În perioada 6 — 17 noiembrie se desfășoară etapa de vot, la care poate participa orice persoană fizică, ce are vârsta de minim 18 ani, domiciliul sau reședința în municipiul București și care și-a creat un cont de utilizator pe site-ul PMB, la secțiunea dedicată campaniei. Cetățenii vor putea vota online o singură propunere de proiect din fiecare domeniu.

În urma ierarhiei votului, acțiunile necesare pentru implementarea unui număr de 20 de proiecte prioritare propuse de cetățeni vor fi incluse în proiectul de buget al Municipiului București pentru anul 2018, ce va fi supus spre adoptare Consiliului General.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri