Caută
Close this search box.

Echipele României, evoluții excelente la CE de șah din Creta

Echipele de șah ale României au avut evoluții foarte bune, obținând la Campionatul European din Creta locul 5 la fete, plecând de pe poziția a 9-a, în ierarhia coeficienților ELO, din 32 de formații europene.

La categoria open, formația masculină, plecată de pe locul 20 a ajuns pe 7, din 40 de echipe continentale.

 Echipele de șah din Rusia și Azerbaidjan au câștigat titlurile supreme, la feminin și respectiv open.

Echipa fetelor a fost alcătuită din Irina Bulmaga, Corina Peptan, Elena Cosma Alina L’ Ami și Mihaela Sandu. Căpitan- Ciprian Nanu.

La masculin au jucat: Constantin Lupulescu, Mircea Pârligras, Bogdan Deac, Andras Szabo, Gergely și Vladislav Nevednicii. Căpitan – Cătălin Ardelean.

Delegația României a fost condusă de Vladimir Danilov, vicepreședinte al FR Șah.

Mircea Pavlov, antrenor emerit, preşedinte al Colegiului Central de Antrenori, din cadrul Federației Române de Șah, ne-a declarat următoarele: ,,Ambele echipe de şah ale României împreună cu antrenorii căpitani merită felicitări pentru rezultatele obţinute la Campionatele Europene de şah pe echipe desfăşurate în Grecia. După o lungă perioadă în care echipele noastre olimpice au avut evoluţii sterșe la olimpiade, anul 2017 este unul de reviriment în evoluţia formațiilor noastre care au jucat cu multă ambiţie, reuşind să depăşească echipe care deţineau o medie Elo valorică cu peste 150 puncte,,

La randul sau, Cătălin Ardelean a menționat pe contul sau de Facebook: ,,S-a încheiat Campionatul European de șah pe echipe, naționala noastră fiind una dintre cele 40 de țări participante. Deși eram cotați ca favoriți 20, evoluția foarte reușita a băieților a făcut să terminam pe locurile V-VII ( VII la departajare). Va mulțumesc mult Costică, Mircea, Bogdan, Gergely, Vladik pentru efortul depus, atmosfera foarte plăcută, dar și pentru minunatele experiențe trăite împreună.

Felicitări și echipei feminine (antrenor Ciprian Nanu), dar și conducătorului delegației, Vladimir Danilov, pentru excelentul loc 5,,

În imagine sunt Vladimir Danilov, conducătorul deletației, vicepreședinte al Federației Române de Șah, Constantin Lupulescu, George Ardelean, Alina L’ Ami, Andras Szabo, Ciprian Nanu, Corina Peptan, Mihaela Sandu, Mircea Pârligras, Irina Bulmaga, Vladislav Nevednicii, Luminița Cosma, Georgios Makropoulos din partea Federației Internaționale de Șah şi Bogdan Deac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri