Caută
Close this search box.

Gafa care i-a costat viața pe enoriașii din Texas. De ce atacatorul nu ar fi trebuit să aibă dreptul de a cumpăra arme de foc

O informație din baza de date guvernamentală SUA omisă de Forțele Aeriene ar fi putut evita masacrul din Texas. La o zi după ce un bărbatul de 26 de ani a deschis focul de armă într-o mică biserică din Southerland Spring, Forțele Aeriene au recunoscut că nu au trecut în sistem faptul că Devin Patrick Kelley a fost condamnat în trecut de curtea marțială pentru violențe conjugale. Acesta a lovit-o pe fosta lui soție  și pe fiul său vitreg, lucru care l-ar împiedicat pe Kelley să cumpere arma cu care a omorât 26 de persoane duminică dimineață.

Potrivit Pentagonului, Devin Kelley, în vârstă de 26 de ani, a fost condamnat de curtea marțială pentru atacarea primei soții și a fiului său vitreg în timpul serviciului în slujba Forțele Aeriene ale SUA și a petrecut un an de detenție înainte de fi dat afară din funcție în 2014, relatează Reuters.

Devin Kelley, în vârstă de 26 de ani, a fost condamnat de curtea marțială pentru violențe conjugale în anul 2012, lucru care l-ar fi împiedicat să dețină arme de foc

Forțele Aeriene au recunoscut luni că nu a reușit treacă infracțiunea de violență domestică a lui Kelley în 2012 într-o bază de date guvernamentală din S.U.A. utilizată de către dealerii licențiați pentru a-i verifica pe cumpărătorii armelor de foc.

„Forțele aeriene au lansat o revizuire a modului în care serviciul a tratat cazierul judiciar al fostului caporal Devin P. Kelley, în urma condamnării la violență domestică din 2012”, au afirmat oficialii Forțele Aeriene într-o declarație.

În conformitate cu legea federală, condamnarea lui Devin P. Kelley, pentru asaltul domestic ar fi trebuit să-l oprească pe Kelley să cumpere legal arma cu care a făcut masacrul și alte trei arme cumpărate în ultimii patru ani.

Forțele aeriene au mai spus că analizează dacă și alte condamnări au fost trecute necorespunzătoar în  baza de date guvernamentală, pentru verificarea ulterioară a celor care dețin arme de foc.

Freeman Martin, purtătorul de cuvânt al Departamentului pentru Securitate Publică din Texas, a declarat că un posibil motiv pentru fapta comisă ar fi tensiunile dintre atacator și familia actuale sale soții

Autoritățile au identificat inclusiv un posibil motiv care l-ar fi determinat pe Kelley să acționeze. Criminalul s-ar fi lăsat condus de furie față de familia actualei sale soții, în urma unei plângeri de viol, pentru care însă nu a fost acuzat, întrucât plângerea nu era clară.

„Soacra suspectului mergea des la această biserică”, a declarant luni într-o conferință de presă Freeman Martin, purtătorul de cuvânt al Departamentului pentru Securitate Publică din Texas. „Știm că el a făcut afirmații amenințătoare„, a adăugat el, refuzând să elaboreze. „Nu a fost motivat rasial, nu era vorba despre convingeri religioase, ci despre o situație din caminul conjugal.”, a adăugat Martin.

Donald Trump a declarat într-o conferință de presă din Japonia că problema atacatorului din Texas a fost sănătatea mintală

Întrebat despre incidentul din Texas în timpul călătoriei sale în Asia, președintele american Donald Trump a declarat luni că împușcăturile nu au legătură cu reglementările privind deținerea armelor de foc.

 „Cred că sănătatea mintală este problema aici”, a declarat Donald Trump la o conferință de presă comună cu premierul Shinzo Abe din Japonia. „Individul, știm asta pe baza rapoartelor preliminare, a fost deranjat mintal.”, a mai adăugat președintele.

Vicepreședintele Mike Pence a declarat pe Twitter că el și soția lui vor vizita miercuri Sutherland Springs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri