Caută
Close this search box.

Japonia anunţă noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord

Japonia va impune noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord, ca reacţie la ameninţarea pe care o reprezintă dezvoltarea programelor balistice şi nucleare ale regimului de la Phenian, a anunţat marţi un oficial japonez, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

Potrivit secretarului general al Guvernului japonez, Yoshihide Suga, noile sancţiuni vor îngheţa activele a nouă organizaţii şi a 26 de cetăţeni din Coreea de Nord.

”Programele nucleare şi balistice nord-coreene reprezintă o ameninţare presantă cum nu s-a mai văzut până acum. Acţiunile sale provocatoare, ignorând avertismentele severe ale comunităţii internaţionale, sunt inacceptabile”, a declarat Suga.

Oficialul japonez a precizat că printre organizaţiile care vor intra sub incidenţa noilor sancţiuni se numără bănci a căror sedii se găsesc în Coreea de Nord, dar şi în China.

Yoshihide Suga a precizat că această decizie a Guvernului de la Tokyo a fost luată în contextul vizitei în Japonia a preşedintelui preşedintelui american Donald Trump şi reprezintă determinarea celor două state pentru a creşte presiunile împotriva regimului de la Phenian.

Prezent în Japonia, Trump a declarat că repetatele teste balistice şi nucleare ale Phenianului reprezintă ”o ameninşare la adresa lumii civilizate şi a păcii şi stabilităţii internaţionale”.

Cu o zi mai devreme şi Guvernul de la Seul a anunţat că a luat decizia de a impune noi sancţiuni împotriva a 18 cetăţeni nord-coreeni, ca parte a eforturilor internaţionale de a izola regimul de la Phenian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri