Caută
Close this search box.

Plen reunit astăzi pentru numirea lui Sorin Grindeanu la ANCOM

grindeanu

Camera Deputaţilor şi Senatul se vor reuni marţi în şedinţă comună pentru a-l numi pe fostul premier Sorin Grindeanu în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), dar şi pentru a prelungi termenul până la care comisia de achetă privind alegerile prezidenţiale trebuie să depună raportul.

Sorin Grindeanu

„Mâine (marţi – n. red.), la şedinţa comună, pe baza raportului  (comisiilor de specialitate – n. red.), vom supune votului Parlamentului numirea preşedintelui Autorităţii Naţionale în domeniul Comunicaţiilor”, a anunţat Călin Popescu-Tăriceanu, luni, la finalul şedinţei Birourilor permanente reunite.

Preşedintele Senatului a mai spus că la şedinţa comună vor fi numiţi şi doi consilieri la Curtea de Conturi şi, de asemenea, va fi prelungit, cu 60 de zile, termenul de depunere a raportului de către Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009.

Fostul prim-ministru Sorin Grindeanu a fost avizat pe 24 octombrie, cu 15 voturi ”pentru”, 7 voturi ”împotrivă” (PNL şi USR) şi o abţinere (PMP), de către comisiile de specialitate ale Parlamentului pentru a prelua funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Încă din debutul şedinţei, preşedintele comisiei economice a Senatului, liberalul Daniel Zamfir, i-a reproşat lui Sorin Grindeanu că nu este potrivit pentru a conduce ANCOM, amintindu-i de acuzaţiile aduse de social-democraţi atunci când l-au dat jos de la şefia Guvernului.

”Nu se poate ca preşedintele ANCOM să fie manevrat de forţe obscure”, a spus Zamfir, precizând că nu face decât să citeze ceea ce membrii PSD au spus despre Grindeanu.

”Nu are de ce să-mi fie ruşine”, a replicat fostul prim-ministru, precizând că în prezent el nu mai este membru de partid după ce a fost exclus de PSD.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri