Caută
Close this search box.

„Revoluția fiscală” i-a scos în stradă pe angajații uzinelor Dacia: Guvern de comuniști!

Peste 10.000 de oameni au fost prezenți la protestul de la Mioveni. Angajaţii contestă măsurile fiscale pe care Guvernul ar urma să le adopte miercuri.

„Un Guvern de comunişti!”, „Hoţii! Hoţii!”, „Jos Guvernul!”, „Toţi pentru unu şi unu pentru toţi!” – au strigat protestatarii de la Mioveni.

„Ne e teamă că o să ne scadă salariile. De exemplu, luăm 20 de milioane, o să avem în jur, după câte s-a auzit, 16-17 milioane”, spune un protestatar.

„Normal că vor scădea, deci matematic, cu 16 la sută vor scădea! Noi sperăm să nu se ajungă până acolo. Hoţii din România, trebuie să îi dăm jos că nu se mai poate! Vrem să ne creştem copiii, vrem să muncim, vrem să avem salarii normale”, arată o femeie.

„Mulţi dintre noi nu au ce să pună pe masă şi ei se lăfăie în bani. Suntem conduşi de nişte hoţi, care ne mănâncă banii”, declară un alt muncitor.

Oamenii sunt nemulţumiţi de propunerea privind transferul contribuţiilor de la angajator la angajat, măsură care ar duce la diminuarea semnificativă a salariilor, cu sume între 175 si 825 lei, spun ei.

Pe lista nemulţumirilor mai sunt și alte puncte, potrivit digi24.ro. Este vorba despre legea privind obligativitatea negocierii contractului colectiv de muncă şi autostrada Piteşti-Sibiu, a cărei construcție nu a început și pe care sindicaliştii o consideră vitală pentru industria auto, pentru că ar ajuta producţia Dacia.

La Mioveni sunt produse zilnic 1.324 de autoturisme. În primele 8 luni ale anului, Automobile Dacia a produs 200.000 de unități, în scădere față de ultimii doi ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri