Caută
Close this search box.

Amical de antologie la Cluj, România-Turcia sau Lucescu-FR Fotbel

Selecționatele de fotbal ale României (antrenor Cosmin Contra, 41 de ani) şi Turciei (antrenor Mircea Lucescu, 72 de ani) se vor întâlni joi, de la ora 20.15, pe Cluj Arena, într-un meci amical. Jucătorii lui ”Il Luce”, din naționala Turciei, vor mai juca un amical pe 13 noiembrie, cu Albania, zi în care băieții lui ”Guriță” Contra întâlnesc (tot amical) un advesrar mult mai puternic, celebra ”Portocală mecanică”, adică selecționata Olandei.

„E un meci amical, un meci de prietenie, am fost iniţiatorul acestui joc. Am luat imediat legătura cu federaţia. Dacă n-am putut să o conduc de pe margine, măcar să o întâlnesc pe terenul de joc. Este un meci de observare pentru jucătorii noi. Ne întoarcem iar la naţionala României. Eraţi mici când am plecat de la echipa naţională, de la 0-4 cu Austria.Tricoul cu numărul zece este valabil doar în campionatul Italiei, pentru că acolo toate mingiile treceau prin intermediul unui singur jucător, că a fost Maradona, că a fost Zico. În campionatul Angliei nu e aşa, în campionatul Germaniei nu e aşa. Pentru mine nu există un număr zece! Toţi jucătorii de pe teren sunt numărul zece pe teren. Cine are mingea la picior este numărul zece. Nu judecăm fotbaliştii după meciul de pe tricou”, a declarat ”Il Luce” la Dolce Sport.

Singurul antrenor care, fiind la timona selecționatei României – secund, Mircea Rădulescu – a învins o campioană mondială en-titre (Italia, în 1983), consideră acum că nici el și nici Cosmin Contra nu au nevoie de victorie . „Nu avem nevoie de victorie, nici eu, nici Contra. Pentru noi este foarte important cum joacă cele două echipe, trebuie să observăm jucătorii. Patronul vestiarul României este Cosmin Contra”, a precizat Mircea Lucescu (foto GSP).

El nu a ”scăpat” nici de o lungă discuție cu presa din Turcia, prilej cu care, între altele, a subliniat: „La 40 de televiziuni, în 50 de ziare se vorbeşte despre această problemă. Vârsta medie a jucătorilor participanţi în campionatul Turciei este de 29-30 de ani… Problema este cu cine pot alcătui o echipă competitivă. Jucătorii turci de 21 de ani au evoluţii mai slabe decât cei străini, cu o mai mare experienţă. Nu mai stau să discut că ei vor polemici”.

Și totuși, chiar dacă Lucescu zice că nu are nevoie de victorie, dorul său de revanșă față de FR Fotbal, care l-a ignorat mai bine de 30 de ani, este uriaș, pe bună dreptate. Va fi, așadar, un meci de antologie și istorie la Cluj, nu doar România-Turcia, ci și Lucescu-Contra sau chiar Lucescu – FR Fotbal. Amical, desigur.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri