Caută
Close this search box.

”Lovitură” neașteptată: Papa Francisc interzice vânzarea țigărilor la Vatican

Cel de-al 266-lea Suveran Pontif, Papa Francisc (81 de ani, pe care îi va împlini la 17 decembrie ac), pe numele său adevărat Jorge Mario Bergoglio, a luat joi decizia de a interzice vânzarea ţigărilor în interiorul Vaticanului, hotărîre ce va fi pusă în aplicare de la 1 ianuarie 2018, așa cum a anunţat Greg Burke (purtătorul de cuvânt al Vaticanului), informează BBC News Online.

Foarte interesant este faptul că Statul Vatican câştiga anual milioane de euro din vânzarea țigărilor. ”Motivul este foarte simplu: Sfântul Scaun nu poate să contribuie la o activitate care afectează în mod clar sănătatea oamenilor. Niciun profit nu poate fi legitim dacă periclitează vieţi”, a mai declarat Burke.

În aceeași declarație oficială, purtătorul de cuvânt al Vaticanului a invocat datele publicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit cărora fumatul provoacă, anual, moartea a peste 7 milioane de oameni.

Până la 31 decembrie 2017, cetățenii Vaticanului, precum și numeroșii vizitatori, mai pot încă să cumpere câte cinci cartuşe de ţigări în fiecare lună dintr-un magazin de tip duty-free.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri