Caută
Close this search box.

Ultima problemă la care ne-am așteptat, criza de ouă, este departe de a se rezolva

Toată lumea știe că, de săptămâni bune, atât în Buucurești, cât și în celelalte orașe, ouăle au devenit o marfă din ce în ce mai rară dar și, ceea este mai neplăcut, din ce în ce mai scumpă.

Astfel, începută cu câteva luni în urmă prin descoperirea a milioane de ouă infestate cu Fipronil în Germania, Olanda , Belgia și nu numai, criza europeană de ouă se face acum resimţită din plin și în țara noastră. Astfel, şi la Suceava, ouăle au ajuns de negăsit, atât în marile magazine, cât şi în pieţe. Ca și mulți alți români, sucevenii scot bani serioşi din buzunar dacă vor să se bucure de omlete sau alte produse specifice.

Ouăle au ajuns un lux pe piaţa alimentară din numeroase județe ale României, în vreme ce preţurile au luat-o razna, un ou ajungând să coste și 1,50 lei, față de 0,40 lei în urmă cu mai puțin de 6 luni.

De mai bine de o lună, în lanţurile comerciale importante au existat zile întregi în care nu s-au găsit ouă la vânzare, iar situația nu pare a se remedia foarte curând. Mai ales că în situația actuală apar și firme care speculează contextul pentru a crește mai mult decât este necesar prețul acestor importante produse alimentare. (Foto: descopera.ro)

Citeste despre:ouapret ouacriza oua

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri