Caută
Close this search box.

Un nou documentar marca Al Gore despre încălzirea globală, vineri seară la COP23

Al Gore, fostul vicepreședinte american din timpul administrației lui Bill Clinton și fost candidat la președinția Statelor Unite în anii 2000, devenit între timp activist ecologist, va prezenta un nou film despre încălzirea globală, vineri seară, în cadrul celei de-a 23-a conferințe pentru climă organizate de ONU (COP23), care se desfășoară în acest zile în orașul german Bonn, informează DPA.

Al Gore 

Al Gore va discuta apoi despre acest film documentar, intitulat „An Inconvenient Sequel — Truth to Power” cu Jochen Flasbarth, secretar de stat în Ministerul Mediului din Germania, după proiecția de vineri seară, arată Agerpres.

Al Gore este scenarist și narator al documentarului „An Inconvenient Truth”, un film ce prezintă efectele devastatoare pe care încălzirea globală le are asupra mediului înconjurător. Acel film a câștigat două premii Oscar în anul 2007.

Germania este coorganizatoare — alături de micul stat insular Fiji — a conferinței COP23, al cărei scop constă în implementarea principiilor stipulate de Acordul pentru climă de la Paris, semnat în decembrie 2015.

Până acum, negocierile, care au început marți, s-au dovedit a fi productive, afirmă presa germană. Jochen Flasbarth a dezvăluit vineri că au fost deja obținute mai multe progrese „concrete”.

În urma declarației prin care Donald Trump a anunțat că guvernul american se retrage din Acordul pentru climă de la Paris, în rândul delegațiilor prezenți la Bonn au existat o serie de îngrijorări legate de faptul că delegația americană ar putea bloca obținerea unor progrese în implementarea acordului.

Karsten Smid, o reprezentantă a organizației Greenpeace, a declarat însă că aceste temeri nu au fost justificate: „Negocierile din prima săptămână au fost constructive. Delegația americană a fost rezervată și nu a obstrucționat — așa cum se temeau unii — negocierile”.

Siria, singura cealaltă țară din lume care nu face parte din Acordul de la Paris, a anunțat marți că va semna acest document, însă decizia ei este considerată o măsură mai degrabă simbolică.

Joi, magnatul și filantropul Michael Bloomberg, fost primar al orașului New York, a anunțat că va face o donație de 50 de milioane de dolari pentru a încuraja UE să renunțe treptat la dependența sa energetică față de industria cărbunelui.

Sâmbătă, la jumătatea conferinței COP23, Michael Bloomberg și Jerry Brown — guvernatorul statului California — vor fi coprezentatori ai unui raport despre activismul american în privința climei globale.

Mai mulți șefi de state, inclusiv cancelarul german Angela Merkel și președintele francez Emmanuel Macron, vor participa săptămâna viitoare la evenimentele organizate în cadrul COP23.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri