Caută
Close this search box.

Culmea poluării: doar a respira, în capitala Indiei, echivalează cu a fuma 50 de țigări zilnic

Ajuns într-o situație fără ieșire, guvernul Indiei a declarat stare de urgență în legătură cu sănătatea publică în capitala New Delhi. De asemenea, au fost impuse restricții severe de transport, din cauza nivelului extrem de ridicat al poluării aerului din regiunea capitalei indiene.

De asemenea, ministrul indian al Sănătăţii a declarat oficial  urgenţa de sănătate publică la nivel regional şi a cerut insistent tuturor grupurile de mare risc –  cei bolnavi de inimă sau suferinzi de astm bronşic, persoanele în vârstă – să renunțe la ieşirile în aer liber.

Nivelul de poluare la New Delhi ajunge, în anumite zone ale regiunii capitalei, să fie de 25 de ori mai mare decât limitele maxime de siguranţă internaţională, ceea ce este același lucru, respirând acel aer, cu a fuma 50 de ţigări pe zi.

Situat pe o suprafață de numai 43 de km pătrați, la o altitudine de 216 metrui, new Delhi avea încă în 2011 peste 22 de milioane de locuitori, acum estimându-se, în lipsa unui recensământ oficial, circa 26-27 de milioane de locuitori, așadar cu peste 7 milioane mai mult decât România, care însă are o suprafață de peste 5.500 de ori mai mare.

Într-o zonă atât de intens populată se pune problema găsirii unor modalități total noi de organizare demografică, socială, energetică și medicală. (Foto: Quartz India)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri