Caută
Close this search box.

Elevi de liceu, tunși în timpul orelor de profesoara de matematică

Deputatul Dan Rădulescu susține că un prieten i-a povestit cum fiul său şi un alt elev au fost tunşti de o profesoară în timpul orelor, la Colegiul Naţional ”Alexandru Ioan Cuza” din Ploieşti.

FOTO: libertatea.ro

Întâmplarea prezentată de Dan Rădulescu este confirmată de mai mulţi martori, care spun însă că profesoara a tăiat ”mai puţin de un centimetru dintr-o şuviţă” a părului celor doi copii.

Dan Rădulescu, parlamentar USR, de profesie muzeograf şi profesor la Liceul de Arte ”Carmen Sylva” din Ploieşti, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care aduce la cunoştinţă faptul că doi elevi ai Colegiului Naţional ”Alexandru Ioan Cuza” din municipiu au fost tunşi de către o profesoară în faţa colegilor lor, potrivit protv.ro.

”Vă amintiţi vremurile acelea, când pe unii-i ridica miliţia şi-i tundea-n dubă? Ori, vorba zeflemitoare, ”ia, bă, cinci lei şi tunde-te!”? Ori, anii 90, când minerii-i tăbăceau bine pe cei cu o frizură necorespunzătoare? Ei, bine, acele vremuri nu sunt atât de îndepărtate, precum aţi fi tentaţi să credeţi…

Astăzi, m-a sunat Razvan Ioniţă. Avea o voce gâtuită de indignare. Băiatul lui este elev într-a şaptea la Colegiul Naţional Alexandru Ioan Cuza din Ploieşti. De o bună bucată de vreme era tachinat de
doamna profesoară de matematică, nu pe motiv că nu s-ar fi priceput la disciplina lui Pitagora, ci pentru că, în viziunea dumneaei, micuţul nu corespundea – avea părul lung.

Degeaba tatăl i-a explicat, inclusiv dirigintei, de nenumărate ori cum stă treaba, doamna, nu şi nu. Până astăzi. Când a pus câţiva colegi să-i măsoare părul copilului, a constatat cei 15 centimetri, apoi le-a cerut o foarfecă şi l-a tuns. A urmat încă un coleg de clasă, la fel de ”necorespunzător”. Nu a contat că acei copii au 13 ani. Că s-ar fi putut speria şi reacţiona cumva, încât să se întâmple o tragedie, calea dintre o foarfecă şi un ochi, o ureche sau o mână fiind extrem de mică, mai ales în aceste cazuri”, a scris deputatul Dan Rădulescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri