Caută
Close this search box.

Petre Daea a găsi soluția pentru atacurile dese ale urşilor: De ce să nu-i împuşcăm? În primul rând e protejat omul

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, sâmbătă, la Ploieşti, că animalele sălbatice trebuie să rămână în habitatul lor, iar oamenii trebuie să fie protejaţi, chiar dacă acest lucru înseamnă împuşcarea urşilor, deoarece „nu am ajuns în situaţia să alegem între om şi animal”.

Întrebat ce face Guvernul pentru a proteja populaţia în zonele unde ursul coboară tot mai des în apropierea locuinţelor, ministrul Petre Daea a răspuns că lucrurile se vor reglementa rapid.

„Am vorbit cu colegii din Guvern, lucrurile acestea se vor reglementa rapid. Să nu alegem între om şi animal! Să considerăm animalul acolo unde el trebuie să rămână, în spaţiul lui, în habitatul lui, pe o anumită densitate, şi să protejăm oamenii! Dar de ce să nu-i împuşcăm? În primul rând e protejat omul. Nu am ajuns în situaţia să alegem între om şi animal, să fie foarte clar! Omul pentru noi este cel care ne interesează, în slujba lui suntem şi împreună cu fiecare dintre cei care au decizie în domeniu luăm măsurile care se impun”, a declarat Daea.

La Ploieşti, ministrul Agriculturii a fost întrebat de un ploieştean de ce s-au scumpit produsele alimentare, Daea răspunzând că „nu ministerul face preţurile”.

„Acum este un puseu pe piaţă şi este generat de condiţiile care s-au creat la nivel european. Foarte multe ferme din Europa producătoare de ouă din Olanda, din Franţa, din Belgia, din cauza scandalului Fipronil foarte multe efective au dispărut, au intrat în asanare spaţiile respective şi acum, oferta fiind mai mică, evident că piaţa a reacţionat în mod natural”, a declarat Daea.

Petre Daea participă, la Ploieşti, la campania de promovare a consumului de carne de oaie, “Alege oaia”.

3 răspunsuri

  1. Solutia cea mai buna ar fi ca mos Daea&comp., sa dreseze ursii si astfel ar fi a new game in town, „Daea cu ursul”, sau 2) aceiasi (Daea& comp.) sa se inspire din cultura japoneza si indiana si sa-si faca hara-kiri, inainte insa trebuie sa lase cu limba de moarte, ca trupurile lor sa fie date hrana ursilor…(in acest fel foarte multi ursi vor cadea secerati, ca de dum-dum!)
    Wikipedaea:
    Stiati ca: 1-Daea este reprezentantul agro-national al partidului Davai ceas, Davai palton?
    2-Masina sa preferata este Daewoo , intr-o ureche(de remorcat), cu 4 locuri in fata si care se parcheaza automat la Ministerul Agriculturii?
    3-Intrebarea sa de baza (si de sanchi) este „Da e voie?”(ex.1)
    4-Raspunsul sau la mai orice intrebare, este „D’aia”(ex.2)(EX 1- Da e voie sa-ti angajezi familia la aceiasi institutie? Daca nu e, eu tot o fac…///Ex.2- Presa: ‘De ce v-ati angajat toata familia la MA? Raspuns :”D’aia!”)

  2. Dupa aparenta lipsa de gat , probabil ca mos Daea a facuta aceasta poza de Halloween, impersona pe Uncle Fester Addams din Tha Addams Family…Numai ca ala era zambaret, mos Daea arata de parca ar fi mancat o tarna de porumbe necoapte…

  3. Buna dimineata
    ma numesc gavrila Eugenia si am un process la judecatoria sector 1, 9195/299/2017 unde eu sunt reclamanta cu vecinul meu din Durau 149 sector 1 pentru ca-mi distruge calcanul imobilului contruit in 1960 , pe hotar, paratul a cerut prin cerere reconventionala sa se faca expertiza a imobilului meu ca este construit pe hotar si nu sunt 60 cm de la hotar conform Codului de procedura civila. spre surprinderea mea instant a admis expertiza solicitata de vecin si mi-a respins expertiza mea. luni 13.11.2017 de la ora 14 incepe expertiza . Dosarul meu are pe coperta 2 biletele unul rosu in coltul de sus al dosarului si unul alb. Ma tem ca in urma expertizei admise judecatoarea Matei oana Maria va admite cererea reconventionala a vecinului si-mi va demola imobilul. Daca s-ar putea sa veniti sa asistati la expertiza de la ora 14 ar fi bine pentru mine. Locuiesc singura si am 62 de ani, iar vecinul 30 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri