Caută
Close this search box.

Kurzii sirieni au predat Rusiei familii cecene

Autoritățile autonome kurde din nordul Siriei au predat duminică unor oficiali ruși familii cecene – femei și copii – din orașul Raqa, recucerit în octombrie de la Statul Islamic, relatează AFP.

Foto: Zee News

„Predăm familii ale Statului Islamic statului rus, în mod oficial, a anunțat Nouri Mahmoud, purtător de cuvânt al Unităților de Apărare a Poporului Kurd (YPG), principala grupare din cadrul Forțele Democratice Siriene (FDS), susținute de SUA.

„Am predat cetățeni ruși ale căror mâini nu sunt pătate de sângele sirienilor”, adică 13 femei și 29 de copii, a declarat Abdel Karim Amr, oficial din cadrul autorităților kurde.

Cecenii au fost preluați de senatorul rus Ziyad Sabsabi, care reprezintă Cecenia în Consiliul Federației, camera superioară a Parlamentului Rusiei, și de generalul-locotenent Alexei Kim, comandantul centrului rus pentru reconciliere în Siria.

După cucerirea rapidă a unor teritorii din Siria și Irak, în 2014, Statul Islamic a atras mii de luptători străini, în special din Cecenia. Rebelii din Caucaz au jurat credință Statului Islamic la sfârșitul lui iunie 2015. Luptătorii kurzi și arabi din FDS au anunțat recucerirea completă a capitalei de facto a Statului Islamic în Siria, orașul Raqa, pe 17 octombrie anul acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri