Caută
Close this search box.

Triplă campioană olimpică la gimnastică demască abuzurile trăite din cauza medicului lotului

Lotul de gimnastică al Statelor Unite ale Americii a suferit o nouă lovitură. După McKayla Maroney, o altă campioană olimpică tocmai a lansat acuzații la adresa medicului echipei, Larry Nassar.

Aly Raisman, acum în vârstă de 23 de ani, a făcut o serie de dezvăluiri în autobiografia lansată în această perioadă. Cartea „Fierce”, a triplei medaliate cu aur de la Jocurile Olimpice, va fi disponibilă publicului începând de marți, 14 noiembrie, dar sportiva a apucat să discute deja despre o serie de dezvăluiri, la CBS, iar veștile au fost preluate în toată lumea.

Raisman susține că a fost și ea victima abuzurilor din partea lui Larry Nassar, la fel ca alte 130 de gimnaste și caracterizează drept „bolnave” tratamentele de care a avut parte din partea fostului medic al lotului Statelor Unite, potrivit digisport.ro.

„Sunt și acum foarte supărată, foarte umilită, foarte furioasă că mi s-au întâmplat acele lucruri. Nu înțeleg de ce toată lumea se întreabă de ce nu am vorbit până acum, în loc să se întrebe de ce oficialii au permis formarea acestei culturi a abuzului?

Ce a făcut Federația Americană și ce a făcut doctorul Larry Nassar să manipuleze atâtea fete încât să le fie frică să vorbească. Aceste lucruri bolnave s-au întâmplat și în timpul Jocurilor din 2012, chiar înainte ca eu și echipa mea să luăm aur pe echipe și chiar înainte ca eu să iau aur la sol”, a precizat Aly Raisman.

Medalia de la sol a fost cucerită după o competiție strânsă cu Cătălina Ponor, medaliată cu argint la acea ediție a Jocurilor Olimpice.

Raisman și Maroney sunt cele mai cunoscute dintr-o mulțime de femei care l-au acuzat pe Larry Nassar de abuzuri. Are nu mai puțin de 33 de plângeri la nivelul statului Michigan, iar în Nassar a pledat vinovat în luna iulie la acuzațiile de primire și posesie de pornografie infantilă, de ascundere și distrugere a dovezilor din acest caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri