Caută
Close this search box.

Tragedie în Grecia: potop, insule înghițite de ape, numeroși morți și dispăruți

Potop, insule înghițite de ape, inundații, oameni morți și dispăruți și altele asemenea. Ministrul de Interne al Greciei, Panos Skoourletis, a numit „o mare tragedie” ceea ce s-a întâmplat în Grecia în aceste zile, în special în vestul Atenei și în regiunea Peloponez.

Ploile torențiale și inundațiile au ucis cel puțin 14 persoane și au rănit altele 13.

Spre exemplu, în orașul Kalamata, aeroportul a fost închis din motive de securitate, la fel și situl arheologic Messinia. În mijlocul furtunii au fost prinși și câțiva turiști români care au povestit momentele de groază prin care au trecut.

“Eu am fost chiar în Kalamata atunci când s-a întâmplat. A fost o ploaie puternică, noi am scăpat ca prin urechile acului. Am aflat dimineață de la știri că acolo unde ne-a prins ploaia au murit deja oameni“, a declarat românul Cristian Ionescu.

Ploile torențiale au făcut ca pârâurile să se umfle și să distrugă totul în calea lor: culturi agricole dar și fermel localnicilor.

Potrivit Protecției Civile, la Salonic au fost salvate de furia apelor 24 de persoane, iar în Peloponez alte 50. Șapte localități din regiunea Messinia au rămas izolate după inundarea căilor de acces.

De asemenea, sunt multe persoane dispărute, unele fiind, probabil, deja decedate. Foto: pontos-news.gr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri