Caută
Close this search box.

Parcul ”Marin Preda”, cel mai modern parc din zona Giulești, București

Fostul Parc Giulești a fost modernizat integral de Primăria Sectorului 6 și totodată i s-a dat un nume: Parcul ”Marin Preda”

Cu o suprafațã totalã de 40.000 metri pãtrați, noul Parc “Marin Preda” oferã locuitorilor din zonã multiple posibilitãți pentru activitãți sportive și de petrecere a timpului liber.

Pentru cei mici, Primãria Sectorului 6 a amenajat douã locuri de joacã, iar tinerii și adolescenții pot juca tenis de câmp, tenis cu piciorul, baschet sau  minifotbal pe terenurile special amenajate, în care accesul este gratuit.

În zilele frumoase, vârstnicii își pot petrece timpul în aer liber, jucând șah într-un foișor creat special pentru ei.

Un alt foișor, destinat organizãrii de evenimente, va fi locul în care cetățenii se vor putea bucura de spectacole organizate cu diverse ocazii.

Nu au fost uitați nici iubitorii de animale pentru care parcul are acum trei țarcuri special amenajate, în funcție de dimensiunile patrupedelor.

De asemenea, parcul are sistem WI-FI gratuit și dispune de supraveghere video permanentã pentru ca cei care aleg sã își petreacã timpul liber aici sã fie în siguranțã.

Primãria Sectorului 6 a inaugurat în acest parc și un sistem de iluminat inteligent, lumina pe aleile parcului aprinzându-se pe diferite grade de intensitate, în funcție de ora și de luminozitatea naturalã, fiind redus, astfel, consumul de energie.

Spațiul verde a fost refãcut în totalitate, a fost montat un sistem de irigație modern, asfaltul crăpat a fost înlocuit cu alei pietruite, iar ghenele de gunoi din jurul parcului au fost refãcute cu construcție de caramidã, apã curentã și canalizare. Aceste ghene vor fi încuiate și vor fi date în administrare asociațiilor de proprietari, iar reprezentanții acestora vor avea responsabilitatea menținerii curãțeniei lor.

Primarul Gabriel Mutu a testat noile mese de ping-pong

Au fost asfaltate toate aleile din jurul parcului și din vecinătate și au fost montate de douã ori mai multe bãnci decât în vechiul parc. De asemenea,  au fost montate cișmele de apã și toalete ecologice.

„Este un parc la care eu și echipa mea am muncit aproape jumãtate de an. Era un parc neîngrijit de foarte mulți ani, iar locuitorii din Giulești nu aveau unde sã-și petreacã timpul liber.

Astãzi poate concura fãrã probleme cu orice parc modern și civilizat din marile capitale europene. Fiecare om care vrea sã practice o serie de sporturi poate veni aici pentru cã avem terenuri de minifotbal, de baschet, de tenis de mânã, de câmp și de picior.

Pentru fiecare categorie de vârstã existã un loc special.

Schimbarea denumirii parcului a avut în vedere faptul cã un mare și renumit liceu din Sectorul 6 se aflã chiar la intrarea în parc. Așadar, îi invit și îi aștept pe toți bucureștenii, indiferent în ce sector locuiesc, în noul Parc Marin Preda”, a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri