Caută
Close this search box.

CEx al PSD: Declarație de război „statului paralel și ilegitim”

PSD își manifestă sprijinul față de majoritatea PSD-ALDE, modificarea legilor justiției și Guvernul Tudose, este concluzia ședinței de vineri a Comitetului Executiv al PSD.

Rezoluția a fost votată cu unanimitate de voturi.

 

În preambulul rezoluției, social-democrații arată că Executivul și-a îndeplinit toate angajamentele luate în campanie și se face trimitere la raportul cu cele 100 de realizări.

Totodată, în textul aprobat este invocată existența „statului paralel și ilegitim”, care „încearcă să preia controlul” și folosește resurse publice. Totodată, este criticată „lipsa de reacție, complice, a președintelui României”.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că în ședința Comitetului Executiv s-a făcut o analiză a stadiului programului de guvernare și s-a constatat că „Guvernul a lucrat mai bine”, chiar dacă „este sub asediu”. Șeful social-democraților a mai arătat că „dincolo de toate criticile și minciunile spuse în spațiul public, că PSD nu-și poate aplica programul de guvernare”, adevărul este altul.

Întrebat la ce se referă sintagma „stat paralel și ilegitim”, care apare de mai multe ori în cuprinsul rezoluției adoptate vineri, dacă este vorba de persoane sau de instituții, Dragnea a răspuns: „Da”.

La insistențele jurnaliștilor, șeful PSD a arătat că despre statul paralel „se vorbește în spațiul public de foarte mult timp”.

Întrebat dacă rezoluția votată de PSD are legătură cu cel de-al treilea dosar penal deschis recent de DNA, dosarul „Tel Drum”, Dragnea a răspuns iritat: „Vreți să spuneți că tot ce se vorbește de peste un an de zile are legătură cu al treilea dosar?”.

Liderul PSD a reacţionat și la criticile preşedintelui Klaus Iohannis, care a declarat, în cursul zilei de vineri, că o persoană cercetată penal nu are ce căuta în conducerea statului.

„El vede şi ştie bine, e la curent demult cu asta. Nu a spus nimic nou. Probabil că numai cei care iau câteva case de la stat prin fals pot sta acolo (în conducerea statului – n.r.)”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a mai spus că rezoluţia adoptată de Comitetul Executiv al PSD la Băile Herculane nu este îndreptată împotriva lui Klaus Iohannis.

Răspunzând unei întrebări, liderul PSD a mai spus că la şedinţa CEx de vineri nu s-a discutat despre luarea unor măsuri împotriva şefului statului. „N-am luat în calcul şi nu luăm în calcul măsuri împotriva preşedintelui”, a adăugat Dragnea.

Un răspuns

  1. Statul paralel exista, insa este foare mobil, problema este din ce unghi privesti lucrurile, daca esti prins cu ceva -sau banuit- imediat arunci pe ceilalti ca sunt statul paralel si fabrica dosare in mod abuziv, etc. In realitate acest stat paralel este compus din personaje apartinand tuturor taberelor politicie si de interese, singurul jucator fix , este institutia serviciilor secrete, care joaca cu oricare este pe val si -cand simt ca acesta se clatina- il schimba cu tabara opusa, s.a.m.d.Din pacate in paralel cu acest stat paralel exista si o NATIE PARALELE, romanii nu mai cred in romanitatea lor, se fac doar ca cred, evidentele sunt date de supernationalismul declamat, doar retoric( si de obicei , pentru lucruri neesentiale), in realitate -cand este vorba de fapte de mare importanta- tacerea este asurzitoare, Romania este vanduta masiv, peste 1/2 din terenul arabil este vandut strainilor, marile afaceri apartin strainilor, padurile au fost desertificate de straini, romanii pleaca -inca- masiv in strainatate, pentru a se prostitua sau sclavagiza…Aceasta se numeste stat si natie paralele, si nu poate rezista prea mult…”Cinste” „invatatorilor” neamului, adica clasa intelectuala, care a ajuns o carpa de lustruit cizmele politicienilor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri