Caută
Close this search box.

Cineastul chinez Ai Weiwei, dizident în Germania, câștigător al trofeului Bambi

Filme despre terorism, migrație și lupta pentru drepturile femeilor au luat caimacul la Premiile Bambi din Germania, la evenimentul organizat joi seara participând și dizidentul chinez și producătorul de film Ai Weiwei care a îndemnat audiența, printre care s-a aflat un număr mare de vedete, să-și păstreze credința în umanitate, informează Reuters.

Cineastul chinez Ai Weiwei

„Curajul nu aparține numai oamenilor care acceptă refugiații, ci și celor 65 de milioane de persoane care au rămas fără locuințe, care își păstrează o doză de speranță”, a spus Weiwei, la rândul său refugiat, care trăiește în Berlin din 2015.

„Trebuie să avem încredere în curaj… trebuie să avem încredere în umanitate”, a adăugat dizidentul care a fost premiat pentru filmul său, „Human Flow”.

Premiile Bambi sunt decernate anual începând din 1948 pentru viziune și creativitate.

Ceremonia din 2017 a reflectat numeroasele crize care au izbucnit în lume.

Producătorul turco-german Fatih Akin a câștigat un Bambi pentru filmul său nominalizat la Oscar „In the Fade” în care joacă Diane Kruger, născută în Germania, care interpretează rolul unei femei al cărei soț și fiu își pierd viața în urma unui atentat cu bombă organizat de extrema dreaptă. Akin, fiul unor imigranți turci, a realizat această peliculă ca răspuns la înmulțirea actelor de violență din partea extremiștilor germani.

Formațiunea de extremă-dreapta antiimigrație Alternativa pentru Germania (AfD) a câștigat, în premieră, mandate în camera inferioară a Parlamentului, la alegerile organizate la 24 septembrie, după o campanie împotriva deciziei din 2015 a Germaniei de acceptare a peste un milion de imigranți musulmani.

„Rasismul este o mizerie — aici și oriunde altundeva în lume”, a declarat Akin.

Alicia von Rittberg a fost recompensată cu premiul „Actrița anului” pentru interpretarea sa din „Charite”, un serial de televiziune al cărui subiect este plasat într-un spital faimos din Berlin la sfârșitul secolului al XIX-lea, unde joacă rolul unei asistente medicale ambițioase care se luptă să devină medic.

Hugh Jackman

Fostul președinte al Germaniei Joachim Gauck a câștigat un premiu Bambi pentru contribuția sa la protestele din fosta Republică Democrată Germană (RDG) înainte de căderea Zidului Berlinului. Gauck i-a salutat pe cei 30 de milioane de locuitori din Germania, peste o treime din populația totală a țării, care s-au oferit voluntari să lucreze cu refugiați și să contribuie la diverse alte programe.

Printre persoanele prezente în sală la Premiile Bambi s-au numărat modelul de origine germană Claudia Schiffer, care a declarat că este „dovada vie că celor care îndrăznesc să viseze… lucruri mărețe li se pot întâmpla”, dar și cântăreața și gazda de televiziune din Germania Helene Fischer, mai arată sursa citată.

Premiile media germane Bambi, acordate de Hubert Burda Media, una dintre cele mai importante edituri din Europa, răsplătesc anual performanțele unor celebrități germane și internaționale la categorii precum film, modă, sport, angajament social deosebit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri