Caută
Close this search box.

S-au strâns peste 320.000 de euro la evenimentul caritabil pentru copiii și adulții cu boli incurabile de la HOSPICE

”Magic of the Musicals” Dinner – S-au strâns peste 320.000 de euro la evenimentul caritabil pentru copiii și adulții cu boli incurabile de la HOSPICE

Aproape 250 de invitati au fost prezenţi joi seara la  Edelweiss „Magic of the Musicals” Dinner, cel mai important eveniment caritabil al anului organizat de HOSPICE Casa Speranţei. Cu ajutorul sponsorilor şi al donatorilor, în urma evenimentului s-au strâns peste 320.000 de euro, fonduri dedicate asigurării de servicii gratuite de îngrijire paliativă pentru copiii şi adulţii care înfruntă o boală incurabilă şi pentru familiile acestora.

Datorită celor 320.000 de euro strânși la eveniment, HOSPICE poate asigura gratuit pentru pacienții adulți și copii care suferă de boli incurabile 14 zile de internare în unitățile cu paturi ale organizației pentru 120 de pacienți, 1.600 de vizite multidisciplinare la domiciliul pacienților și 2.600 de participări în centrele de zi.

Edelweiss „Magic of the Musicals” Dinner a avut loc în uimitoarea sală de bal de la Le Chateau şi a fost prezentat de Eli Roman şi Cosmin Stan, gazdele perfecte pentru cei prezenţi. Regizorul şi coregraful Răzvan Mazilu, unul dintre cei mai importanţi artişti români ai momentului , le-a propus invitaților o călătorie incitantă și plină de culoare în lumea a două dintre cele mai iubite musicaluri din istorie: Chicago și Mizerabilii. Momentele artistice au fost susţinute de actorii Teatrului de Comedie și ai Teatrului Mic din București: Ana Bianca Popescu, Alina Petrica, Oana Puscatu, Lucian Ionescu.

Invitații Edelweiss „Magic of the Musicals” Dinner au avut parte, pe lângă o seară artistică de excepție, și de o cină gourmet și de băuturi rafinate.  De asemenea, evenimentul a inclus și o licitație cu strigare, în urma căreia participanții şi-au putut adjudeca obiecte-unicat și experiențe inedite. Printre cele 11 loturi licitate se numără „The shepherd Moldova – Romania“ – o fotografie-simbol a lui Cristian Movilă, un desen unicat semnat de Ștefan Câlția, un tablou semnat Francis Chiuariu, o sculptură realizată de Bogdan Turcea, în colaborare cu un copil beneficiar al HOSPICE și multe alte loturi interesante.  Licitația fără strigare s-a desfășurat prin intermediul fișelor, dar și online, pe site-ul lavacow.com.

Printre invitați s-au aflat excelența sa Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii şi un susţinător important al HOSPICE Casa Speranţei, precum și numeroase personalități din lumea de afaceri și societatea civilă.

Un moment emoţionant al serii a fost minutul de reculegere şi omagiul adus prinţesei Marina Sturdza, patronul rețelei internaționale Hospices of Hope,  care și-a dedicat, cu discreție și perseverență, mare parte a vieții pentru a-i ajuta pe alții.

Un alt punct important al evenimentului a fost momentul în care HOSPICE i-a mulţumit lui Graham Perolls, preşedinte fondator al fundaţiei, pentru întreaga sa activitate.  La începutul anilor ’90, conceptul de îngrijire paliativă era complet necunoscut în România. Realitatea dură din acele timpuri l-a determinat pe Graham Perolls să ia iniţiativa şi să înfiinţeze HOSPICE, fundaţie care avea să schimbe viziunea asupra grijei acordate pacienţilor cu boli incurabile.

Pe scenă a urcat şi Mirela Nemţanu, CEO HOSPICE, care le-a vorbit invitaților despre schimbarea pe care, de aproape un sfert de secol, fundația o aduce în viețile celor care suferă de boli incurabile.

Anul acesta, sărbătorim împreună un moment cu totul special – împlinirea a 25 de ani de când HOSPICE Casa Sperantei a fost infiinţată în România. Organizaţia a introdus şi dezvoltat conceptul de îngrijire paliativă şi a oferit până acum sprijin, gratuit şi necondiţionat, pentru peste 22.000 de pacienţi şi pentru familiile acestora. Niciunul dintre aceste lucruri nu ar fi fost însă posibil fara sprijinul susţinătorilor cauzei HOSPICE. Le mulțumim tuturor celor care au participat la Edelweiss „Magic of the Musicals” Dinner pentru extraordinara generozitate de care au dat dovadă în această seară”, a declarat Mirela Nemţanu, CEO HOSPICE.

Fondurile strânse la Edelweiss „Magic of the Musicals” Dinner sunt dedicate asigurării de servicii gratuite copiilor și adulților care înfruntă o boală incurabilă. Datorită celor care cred în cauza HOSPICE, îngrijirea paliativă va juca un rol important atât în viețile celor cu o astfel de afecțiune, cât și în ale celor care le sunt alături.

Mulțumim sponsorilor care ne-au fost alături la Edelweiss „Magic of the Musicals” Dinner: CTP, Servier Pharma, Catena, Globalworth, CBRE, Kaufland Romania, P3 Parks, WDP Romania, Carrefour Romania, GSK Romania, Coca-Cola HBC Romania, EIT Sucursala Formul Auto Importator Volvo Cars, One United Properties, Fundatia Vodafone Romania, Global Vision Management, Liliac, Mullen Lowe and Partners.

De asemenea, mulțumirile noastre se îndreaptă către toți cei care au susținut organizarea Edelweiss „Magic of the Musicals” Dinner și cauza HOSPICE prin donații, participarea la licitații sau completarea de pledge-uri.

 

Despre HOSPICE Casa Speranței

HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip.

Organizația are două centre cu servicii integrate, în Brașov și București, și echipe mobile în Făgăraș și Zărnești, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 25 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 22.000 de copii și adulți cu boli incurabile.

HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri