Caută
Close this search box.

Chitaristul Malcolm Young, cofondatorul trupei AC/DC, a murit la 64 de ani

Chitaristul Malcolm Young, cofondator al trupei de hard-rock australiene AC/DC, a murit sâmbătă la 64 de ani, potrivit unui comunicat al trupei postat pe contul său de Facebook și citat de AFP.

Malcolm Young

Suferind de mai mulți ani de demență, muzicianul s-a stins înconjurat de cei dragi. „Ca și chitarist, compozitor și vizionar, el a fost un perfecționist și o persoană unică”, a scris Angus Young pe rețelele de socializare.

„Fiind fratele meu îmi este greu să exprim în cuvinte ceea ce a însemnat pentru mine în timpul vieții, relația pe care am avut-o a fost unică și specială”, a adăugat Angus. „El lasă în urma lui o moștenire uriașă care va dăinui totdeana”.

„Prin dăruirea și marele său angajament, el a fost forța care a impulsionat trupa”, se arată în mesajul postat de AC/DC pe Facebook. „Chitarist, compozitor și vizionar, el a fost un vizionar și o persoană unică”, adaugă textul.

Originari din Glasgow (Scoția), Malcolm Young și fratele său mai mic, Angus, au fondat trupa AC/DC în 1973 în Australia.

Chitarist și cofondator al grupului, Malcom Young a fost nevoit să se retragă de pe scenă în 2014 înainte de lansarea albumului ‘Rock or Bust’, pentru a urma un tratament împotriva demenței.

Pionier al hard rock, grupul a vândut peste 200 de milioane de albume din 1973 și a compus piese devenite clasice precum ‘Highway to Hell’, ‘Let There Be Rock’ ou ‘Back in Black’.

Anunțul trecerii în neființă a lui Malcom Young intervine la câteva săptămâni după decesul fratelui lor George Young, considerat mentorul grupului AC/DC.

Asemeni celorlalți membri ai AC/DC, Malcolm Young a fost inclus în 2003 în Rock & Roll Hall of Fame.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri