Caută
Close this search box.

Guvernul bagă lupta sindicală pe fereastra angajatorilor: îi obligă să renegocieze contractele colective de muncă

Supărare mare pe Întreprinderile Mici și Mijlocii (IMM), care spun că Guvernul le obligă, prin OUG 79/2017 să renegocieze contractele colective de muncă în următoarele 30 de zile. Motivul: responsabilitatea transferului de contribuții sociale de la angajator la angajat a fost aruncată în curtea angajatorilor și a sindicatelor. Așa cum este de așteptat, presiunile pe creșterea salariilor vor fi extrem de mari, iar mingea se află acum în curtea sindicatelor,de care IMM-urile se tem acum foarte tare. Ceea ce nu spun patronatele, este că OUG 79/2017 mai stipulează ceva: România va impozita profiturile multinaționalelor înainte ca acestea să transfere banii în firmele mamă din Occident. Ceea ce este foarte dureros pentru aceste multinaționale…

Consiliului Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii (CNIMM) se plânge că:

”OUG introduce noi obligaţii pentru IMM-uri, stabilind că IMM-urile sub 21 de salariaţi, care nu au avut niciodată negocieri colective şi care nu sunt familiarizate cu procedura acestora, sunt obligate să înceapă negocierile pentru punerea în aplicare a OUG nr. 79/2017. Aceasta prin derogare de la dispoziţiile art. 129 alin. 1 din Legea nr. 62/2011, care prevăd că <Negocierea colectivă este obligatorie numai la nivel de unitate, cu excepţia cazului în care unitatea are mai puţin de 21 de angajaţi>, și prin introducerea obligativității pentru toate unităţile, indiferent de numărul de angajaţi, care nu au contract /acord colectiv de muncă de a iniţia negocieri colective, pentru punerea în aplicare a prevederilor OUG nr. 79/2017 .

Practic se acordă salariaţilor un motiv pentru a declanşa greva, având în vedere negocierile pentru includerea în contractele colective de muncă a dispoziţiilor OUG nr. 79/2017. C) Termenul acordat de 1 lună, pentru derularea negocierilor colective, în perioada 20 noiembrie 2017-20 decembrie 2017, este unul forţat, în condiţiile în care Legea nr. 62/2011 prevede un termen de 60 de zile calendaristice, care poate fi prelungit prin acordul părţilor.
B) În cazul unităţilor care au contracte colective de muncă, acestea sunt obligate să reia negocierile pentru punerea în aplicare a OUG nr. 79/20171. În acest caz, se încalcă acordul de voinţă al părţilor care au semnat deja un contract colectiv de muncă, acesta fiind în vigoare şi producând efecte.

D) OUG nr. 82/2017 introduce prevederi care încalcă vointa angajaţilor, care nu doresc să constituie un sindicat la nivel unităţii, chiar şi nereprezentativ sau afiliat la o federaţie sindicală reprezentativă în sectorul de activitate, stabilind în mod aberant că la negociere pot participa reprezentanţii federaţiei sindicale reprezentative în sector de activitate, în baza mandatului acordat de acestea împreună cu rezentanţii salariaţiilor, în loc ca negocierea să aibă loc cu reprezentanţii aleşi ai angajaţiilor, astfel cum este prevăzut de Legea nr. 62/2011.

Mai mult, spune CNIMM, sunt introduşi în procesul de negociere la nivelul unităţii, reprezentanţii confederaţiilor sindicale reprezentative, alături de reprezentanţii salariaţiilor, în întreprinderi în care nu există niciun sindicat constituit”.

Iar patronatele se tem acum foarte tare de poziția pe care o vor adopta sindicatele.

La rândul său, Confederația Patronală Concordia spun că:

”CONCORDIA cere retragerea măsurilor ce contravin principiilor predictibilității și Dialogului Social

Confederația Patronală CONCORDIA își manifestă surprinderea și indignarea față de procesul legislativ total netransparent în adoptarea unei inițiative legislative cu impact major asupra relațiilor de muncă și care, în același timp, ridică semne serioase de întrebare cu privire la constituționalitatea acestuia.

Actul normativ adoptat conține prevederi asupra cărora nu a existat nicio consultare cu partenerii sociali, patronate și sindicate deopotrivă. Aceste prevederi obligă în mod nerealist și intempestiv toți angajatorii din România să inițieze negocieri colective pe parcursul a doar 30 de zile calendaristice pentru transferul contribuțiilor sociale și de sănătate de la angajator la angajat, în ciuda faptului că efectele transferului acestor contribuții nu au fost clarificate.

CP CONCORDIA trage un semnal de alarmă pe această cale în legătură cu procedura de adoptare și implementare a OUG nr. 82/2017 pentru modificarea și completarea unor acte normative (inclusiv Legea nr. 62/2011 a dialogului social) și își exprimă totodată punctul de vedere privind impactul pe care acest act normativ îl poate avea asupra mediului de afaceri.

Considerăm că prin măsurile menționate se are în vedere de fapt un transfer incorect și forțat de responsabilitate către angajatori și sindicate pentru deciziile asumate unilateral de Guvernul României prin OUG nr. 79/2017, care produc efecte negative, atât asupra angajatorilor, cât și asupra angajaților într-o perioadă în care nici unii, nici ceilalți, nu pot anticipa magnitudinea acestor decizii”.

Salariile mărite ar putea crea ”conflicte artificiale”

Mai mult, dacă angajații, prin sindicate, vor cere salarii mai mari, ar putea apărea stări conflictuale ”artificiale”: ”Gradul mare de complexitate al subiectului de negociere și dimensiunea implicațiilor financiare și sociale care pot genera, în mod artificial, stări conflictuale între angajatori și angajați (…), în contradicție flagrantă cu asigurarea climatului de stabilitate și pace socială”, spune comunicatul Concordia. Desigur, ”conflictul artificial” ar consta aici în salariul mărit, pe care angajatul nu îl dorește de fapt, este o problemă indusă ”artificial” în capul acestuia…  Nu, angajatul vrea să muncească gratis pentru pacea socială…

Adevărata durere: profiturile multinaționalelor vor fi impozitate în România!

Ceea ce nu spun IMM-urile este că OUG  79/2017 impozitează profiturile multinaționalelor care, până acum, își mutau banii la firmele mamă din străinătate fără să fie taxate de statul român. Iată textul:

”Regimul fiscal al transferurilor de active, de rezidenţă fiscală şi/sau de activitate economică desfăşurată printr-un sediu permanent pentru care România pierde dreptul de impozitare:

Art. 403. — (1) Pentru transferurile de active, de rezidenţă fiscală şi/sau de activitate economică  desfăşurată printr-un sediu permanent, aşa cum sunt definite la pct. 8, 9 şi 10 ale art. 401, contribuabilul este supus impozitului pe profit, în conformitate cu următoarele reguli:

  1. a) se determină diferenţa între valoarea de piaţă a activelor, potrivit alin. (10), transferate într-o perioadă impozabilă şi valoarea lor fiscală, potrivit art. 7 pct. 44 şi 45;
  2. b) În cazul în care diferenţa calculată potrivit lit. a) reprezintă un câştig, asupra acestuia se aplică cota prevăzută la art. 17;
  3. c) În cazul în care diferenţa calculată potrivit lit. a) reprezintă o pierdere, aceasta se recuperează din câştigurile rezultate din operaţiuni de aceeaşi natură, potrivit modalităţii de recuperare prevăzute de art. 31.

(2) Impozitul calculat potrivit alin. (1) se declară şi se plăteşte, pentru perioada fiscală de referinţă, potrivit prevederilor art. 41 şi 42.

(3) Prezentul articol se aplică în următoarele situaţii:

  1. a) contribuabilul transferă active de la sediul central din România la sediul său permanent dintr-un alt stat membru sau dintr-un stat terţ, în măsura în care, ca urmare a transferului, România pierde dreptul de a impozita activele transferate;
  2. b) contribuabilul transferă active de la sediul permanent din România la sediul central sau la un alt sediu permanent dintr-un alt stat membru sau dintr-un stat terţ, în măsura în care, ca urmare a transferului, România pierde dreptul de a impozita activele transferate;
  3. c) contribuabilul îşi transferă rezidenţa fiscală din România într-un alt stat membru sau într-un stat terţ, cu excepţia acelor active care rămân legate efectiv de un sediu permanent în România;
  4. d) contribuabilul transferă activitatea economică desfăşurată în România printr-un sediu permanent către un alt stat membru sau către un stat terţ, în măsura în care, ca urmare a transferului, România pierde dreptul de a impozita activele transferate.

(4) Contribuabilul care aplică regulile de la alin. (1)—(3) beneficiază de dreptul de eşalonare la plată pentru acest impozit, prin achitarea în tranşe pe parcursul a cinci ani, dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de Codul de procedură fiscală şi dacă se află în oricare dintre următoarele situaţii:

  1. a) transferă active de la sediul central din România la sediul său permanent dintr-un alt stat membru sau dintr-un stat terţ care este parte la Acordul privind Spaţiul Economic European, denumit în continuare Acordul privind SEE, iar, ca urmare a transferului, România pierde dreptul de a impozita activele transferate;
  2. b) transferă active de la sediul permanent din România la sediul central sau la un alt sediu permanent dintr-un alt stat membru sau dintr-un stat terţ care este parte la Acordul privind SEE, iar, ca urmare a transferului, România pierde dreptul de a impozita activele transferate;
  3. c) transferă rezidenţa fiscală din România într-un alt stat membru sau într-un stat terţ care este parte la Acordul privind SEE, cu excepţia acelor active care rămân legate efectiv de un sediu permanent în România;
  4. d) transferă activitatea economică desfăşurată în România printr-un sediu permanent către un alt stat membru sau către un stat terţ care este parte la Acordul privind SEE, în măsura în care, ca urmare a transferului, România pierde dreptul de a impozita activele transferate.

(5) Prevederile alin. (4) se aplică în ceea ce priveşte statele terţe care sunt parte la Acordul privind SEE dacă acestea au încheiat un acord cu România sau cu Uniunea Europeană referitor la asistenţa reciprocă în materie de recuperare a creanţelor fiscale, echivalentă cu asistenţa reciprocă prevăzută în Directiva 2010/24/UE a Consiliului, ale cărei prevederi sunt transpuse în cadrul capitolului II «Asistenţa reciprocă în materie de recuperare a creanţelor legate de taxe, impozite, drepturi şi alte măsuri» ”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri