Caută
Close this search box.

Șoc în PSD: europarlamentarul Sorin Moisă pleacă și cere demisia lui Liviu Dragnea

Europarlamentarul Sorin Moisă (41 de ani) a părăsit sâmbătă grupul social-democrat din Parlamentul European, lansând critici extrem de dure către PSD și liderul său Liviu Dragnea (foto), căruia i-a cerut în termeni foarte tranșanți demisia imediată, pentru a nu periclita situația și imaginea României în Europa și în lume. Sorin Moisă este economist, a absolvit ASE București și a fost ales pe listele PSD-UNPR-PC în anul 2014. El a anunțat că se va alătura grupului PPE (Partidul Popular European) din Parlamentul Europei. Tot el a mai îndeplinit funcția de director adjunct de cabinet al fostului premier Dacian Cioloș, pe vremea când acesta era Comisar european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, încă de la începutul mandatului, în februarie 2010.

Sorin Moisă și-a anunțat demisia din PSD pe Facebook. El a avertizat tranșant că, dacă Dragnea nu demisionează, România își va pierde credibilitatea, va fi izolată pe plan continental și i se va tăia finanțarea europeană.

„Sub conducerea lui Liviu Dragnea, PSD a dezgropat, reactivat şi adaptat la contextul actual al României o parte din reflexele îndelung cultivate în anii naţional-comunismului pe care le speram definitiv depăşite. Doar în 1990 partea cea mai reacţionară din FSN mai folosise acest discurs, pentru a-l abandona apoi şi ea şi a se legitima prin discursul integrării României în Uniunea Europeană şi NATO. Acum suntem din nou în situaţia în care străinul rău conspiră împotriva României, în care Bruxelles-ul este ostil şi inamic românilor, multinaţionalele îi exploatează pe români, George Soros este aliat cu diverse cancelarii occidentale pentru a scoate lumea în stradă şi se ocupă personal să comită diverse nedreptăţi împotriva domnului Dragnea”, notează Sorin Moisă pe pagina sa de Facebook. Tot el compară România lui Dragnea cu Rusia lui Putin :

„Ce oferă PSD acum nu este patriotism, ci naționalism de tip polonez sau maghiar, frustrat, în mod steril opus Bruxelles-ului, conservator social. O formă de discurs şi practică politică ce apropie ţara nu doar de grupul iliberal al ţărilor de la Visegrad, ci şi de Rusia lui Putin”.

Amintind inclusiv de asocierea OLAF (structura europeană antifraudă) cu ancheta DNA împotriva lui Liviu Dragnea, fostul PSD–ist Sorin Moisă cere în final demisia lui Liviu Dragnea:

„Chiar dacă la finalul procesului nu i s-ar dovedi vinovăţia, poziţia lui Liviu Dragnea în fruntea partidului şi a Parlamentului României a devenit nesustenabilă oriunde în lumea civilizată. Pe 13 noiembrie, frecventabilitatea europeană şi internaţională a PSD, atât cât a fost ea construită în ultimii 20 de ani, a fost spulberată. Asocierea OLAF cu ancheta DNA este devastatoare şi face ridicolă teoria complotului «Statului Paralel şi Ilegitim». Dat naibii, «Statul» ăsta dacă a preluat şi controlul instituţiei europene antifraudă. Chiar dacă în sufletul lui s-ar şti nevinovat, singurul act cu adevărat patriotic pe care îl poate face acum Liviu Dragnea, dacă într-adevăr iubeşte România, este să se retragă”. (foto cotidianul.ro)

 

Un răspuns

  1. „Teoria complotului „statului paralel” e ridicola..”____––-____”Cea mai inteligenta schema a Diavolului a fost sa faca lumea sa creada ca el nu exista”(„The usual suspects”).Cam asta vrea sa induca acest moisa,intr-adevar , statul paralel nu exista aparent, nu are birouri si ecusoane agatate de piept(ex.”Bandit sef”, etc.), statul paralel nu-si desfasoara activitatea in sali de conferinte ci-din mers- pe holuri pustii sau prin restaurante cu proprietari „de-ai casei”, statul aparent nu este o grupare bine definita, dimpotriva, este o infiltrare elastica si masiva a statului real, la toate nivelele si structurile, inclusiv in justitie, armata, politie…Peste tot, statul paralel are „functionari” care sug de la 2 vaci, adica au si o functie in statul de drept, de unde si succesul lor in a dinamita acest stat de drept(din interior) si -deasemeni- rezistenta in a fi starpit…O dovada palpabila a acestui stat paralel este imensa evaziune fiscala, probabil ca un procent insemnat din economia Romaniei este derulat subteran, iar la o tarisoara ca Romania, existenta doar a statului de drept, ar face imposibila aceasta uriasa evaziune fiscala si alte mari , imense tunuri care se dau, tocmai de indivizii din varful administratiei si politicii, singura consecinta fiind celebra rotire a cadrelor si -cateodata- in extremis o condamnare minimala, cu executare de sub 1/2 din pedeapsa, si -mai intotdeauna- FARA recuperarea prejudiciului…Iar toate aceste acte si situatii fiinde cotidiene si sistematice, idea se impune singura, ca , da, acest stat paralel exista si functioneaza perfect…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri