Caută
Close this search box.

Lovitură de teatru: ministrul de Interne susține pensionarea polițiștilor la vârsta standard

Lovitură de teatru în lumea oamenilor legii . Însuși  ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat luni că va susține în continuare eliminarea prevederii din Statutul Poliţistului care permite ieşirea la pensie a poliţiştilor la vârste de 44 şi 49 de ani. Mai mult decât atât, ministrul a adăugat că este necesară pensionarea polițiștilor la chiar vârsta standard, adică 65 de ani pentru bărbați și 63 de ani pentru femei.

„Eu susţin în continuare şi chiar îmi doresc ca şi colegii mei parlamentari să fie alături de noi în acest demers, trebuie să abrogăm acel text de lege care permitea ieşirea din sistem la vârste de 44 de ani sau la vârste de până în 49 de ani. Acest text de lege care este în corelare cu prevederile legii 223 este acel faimos art. 69 din Statutul Poliţistului şi în acest moment există această propunere (de abrogare – n.r) şi cred că va fi susţinut şi de către colegii mei, în acest sens am primit eu asigurări de abrogare din legea Statutului Poliţistului. Va rămâne vârsta normală”, a afirmat Carmen Dan, la întâlnirea din grupul deputaţilor PSD, conform agerpres.ro.

După cum se știe, modificările la statutul poliţistului care se află în dezbatere publică şi urmează să fie constituit un grup de lucru care să-i cuprindă şi pe parlamentari, pentru îmbunătăţirea acestui proiect.

Ministrul de Interne vrea ca modificările la Statutul poliţistului să aducă „un echilibru între cetăţean şi poliţist”, o apropiere între modul și condițiile de viață ale celor două categorii

„Eu îmi doresc ca abordarea să privească în primul rând echilibrul. Noi ne-am dorit un echilibru între cetăţean şi poliţist. Am spus de mai multe ori că echilibrul trebuie să plece de la două fundamente: respectul pentru cetăţean şi pentru poliţist. Sunt trei planuri. Acela al transparentizării unor proceduri. Am scos la lumină nişte proceduri care intrau în competenţa şi erau cunoscute de către poliţişti. Vrem să le aducem în textul de lege pentru a deveni accesibile şi cetăţeanului pentru a stabili foarte clar limita dintre aplicarea legii şi abuz. Un alt plan este cel al pregătirii şi instruirii în plan fizic, pentru că au fost situaţii în acre poliţiştii au arătat că nu sunt îndeajuns de bine pregătiţi, iar acele ore de pregătire fizică pe care ei trebuie să le facă nu sunt de fiecare dată respectate. Şi aici sunt un set de măsuri. Un alt plan este al unei legislaţii clare care să nu fie susceptibile de interpretări”, a explicat Carmen Dan modificările pe care le susține constant la Statutul poliţistului. (foto gazetaoltului.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri