Caută
Close this search box.

Referendumul pentru demiterea lui Chirtoacă nu a fost validat

Referendumul pentru revocarea primarului din Chişinău, Dorin Chirtoacă, a eşuat din cauza prezenţei scăzute la vot, de 17,5 la sută.

Pentru ca referendumul să fie validat, la urne ar fi trebuit să se prezinte cel puţin 33% dintre cele peste 640.000 de persoane cu drept de vot.

”Sentimentul de bucurie vine și cu un gust amar. Atât arestarea, cât și suspendarea mea sunt ilegale. Au spus-o si europenii. Toată această aventură cu dosarele penale, cu referendumul va constitui un precedent și în exterior.

Azi primăria este condusă de persoane neautorizate. Acest referendum si-a dorit să fie o bătaie de joc si pentru Igor Dodon”, a declarat primarul suspendat, Dorin Chirtoacă, în cadrul unui briefing, după închiderea secțiilor de vot.

„Spectacolul s-a încheiat. Eșecul referendumului este prima înfrângere politică majoră a lui Dodon după alegerile din 2016. Totalul “referendumului” este următorul: 9 milioane de lei din bani publici, (alte zeci de milioane de lei din surse obscure folosite de Dodon&Co pentru referendum) – aruncați pe apa sâmbetei. O seară bună Moldova!”, a precizat fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase, potrivit rfi.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri