Caută
Close this search box.

Amsterdam va fi orașul gazdă a sediului Agenției Europene a Medicamentului

Orașul olandez Amsterdam a fost desemnat, luni seară, pentru a găzdui sediul Agenției Europene a Medicamentului (EMA), care va trebui să fie mutat de la Londra în perspectiva ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, transmit agențiile internaționale de presă.

Potrivit unor surse diplomatice citate de AFP și Reuters, după ce în runda a treia de vot, în care au intrat orașele Milano și Amsterdam, cele două candidate au obținut un număr egal de voturi, președinția estoniană a Consiliului Uniunii Europene a trecut la următorul pas procedural — tragerea la sorți.

”Felicit orașul Amsterdam pentru câștigarea votului pentru găzduirea EMA! Este o alegere excelentă, care garantează continuitate în asigurarea de medicamente sigure pentru consumatorii europeni”, a scris pe Twitter ministrul german al afacerilor europene, Michael Roth, prezent la reuniunea Consiliului Uniunii Europene de la Bruxelles.

La a doua rundă de vot au candidat Milano, Amsterdam și Copenhaga, plasate în această ordine pe primele trei poziții în prima rundă pentru desemnarea viitorului sediu al EMA, Bratislava obținând locul al patrulea și ieșind astfel din cursă.

EMA are circa 900 de angajați care se ocupă de evaluarea, supervizarea și monitorizarea medicamentelor pentru ființe umane și animale în interiorul blocului comunitar.

După alocarea sediului EMA, în Consiliul UE urmează procedura de vot pentru desemnarea viitorului sediu al Autorității Bancare Europene (EBA). Cele opt orașe în competiție pentru sediul EBA sunt Bruxelles, Dublin, Luxemburg, Paris, Frankfurt, Viena, Praga și Varșovia, favoritele fiind Frankfurt și Viena.

Găzduirea sediilor EMA și EBA se traduce prin locuri de muncă și vizibilitate pentru orașele și țările gazdă și de aceea competiția a fost extrem de dură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri