Caută
Close this search box.

Ironicul Dragnea

Am fost în seara acesta în fața Departamentului Național Anticorupție, unde oameni peste oameni așteptau ieșirea lui Dragnea. Printre jurnaliști, PSD-iști, jandarmi și oameni simpli, s-a strecurat, tăcută, și ironia amară a acestor vremuri. Iată cum și-a făcut ea, ironia în persoană, loc printre atâția necunoscuți.

Nu era greu să diferențiezi oamenii bogați, aroganți, așezați în jurul lui Marian Neacșu, anonimul PSD-ist devenit celebru după altercația cu ziaristul Mălin Bot. Alte merite nu are în afară de infatuare și lipsă de bun simț. Vine din PRM-ul lui Vadim Tudor, om bun la toate, folosit de răposatul politician pentru cumpărături și diverse comisioane. Așadar, azi, în fața DNA, Neacșu era înconjurat de câteva blonde elegante și alți domni în costume. Cam atâția au fost susținătorii președintelui PSD. În plus, cum spuneam, în contrast cu aceștia, oameni simpli, săraci, hrăniți cu sentimentul de solidaritate, care așteptau cuminți să iasă Dragnea.

Așteptarea a fost întreruptă de apariția lui Măln Bot, care a avut un discurs filmat în fața lui Neacșu. Huiduielile au început la mai puțin de un minut după apariția sa. Cine l-a huiduit pe Bot? Sigur, nu politicienii, ei nu se deranjează nici pentru un protest mărunt, doar oamenii săraci veniți să apere, în mod paradoxal de ironic, un presupus infractor care a prejudiciat statul cu sute de milioane de lei.

Și-a încheiat Mălin Bot prestația. S-a instalat apatia până în momentul aparției lui Liviu Dragnea la ieșirea din DNA. Vizibil obosit, tras la față. Cu ajutorul jandarmilor, Dragnea și-a facut cu greu loc prin mulțime. Nu avea chef de declarații, de ieșiri la rampă. Omul era depășit de întrega situație, rolul de conducător părea că îl împovărează de-adevăratelea. Îmi imaginez că veștile date de procurori l-au afectat serios pe ipocritul Dragnea care, cel puțin în această seară, nu mai juca niciun rol.

Ironia este că m-a descumpănit atitudinea umilă a lui Liviu Dragnea. Cu câteva ore înainte, a apărut la Parlament, cu declarații cinice, acuzându-l pe Bădălau că a vrut să oprească achiziția rachetelor Patriot. Cu alte cuvinte, Bădălau a complotat împotriva americanilor. Era impecabil, sigur pe el. Dacă doar după câteva ore nu a mai reușit să poarte haina liderului, înseamnă că războiul nervilor dă roade. Poziția în propriul partid este din ce în ce mai șubredă. Nici susținătorii nu se mai înghesuie în fața camerelor de filmat.

Urmează o iarnă grea pentru ironicul Dragnea. Celula rece este aproape. Și zornăitul cătușelor îl înnebunește. Cel puțin așa se vedeau lucrurile în această seară friguroasă de noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri