Caută
Close this search box.

Ioan Neculaie, fostul patron al FC Brașov, condamnat azi la închisoare, cu executare

Fostul patron al FC Brașov, Ioan Neculaie, condamnat azi pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, potrivit newsbv.ro. A primit 6 luni de închisoare cu executare, plus reactivarea unei sentinţe primite cu suspendare în alt dosar.

Potrivit sursei citate, omul de afaceri îşi dorea să se relaxeze la o partidă de vânătoare, într-o pădure de lângă Braşov, însă în ultimul moment a văzut că automobilul său avea pană la o roată. Neculaie ar fi început să ţipe la angajatul său, ar fi scos arma şi a început să tragă şi în celelalte roţi. Vecinii milionarului au auzit împuşcăturile şi au chemat Poliţia, care a descins la faţa locului. Ulterior, pe numele lui Neculaie s-a deschis un dosar penal, iar cauza a ajuns pe rolul Judecătoriei Braşov.

Instanța a admis apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov împotriva sentinţei penale nr. 1137/15.06.2017 a Judecătoriei Braşov, pe care o desfiinţează sub aspectul soluţiei de achitare a inculpatului şi al cheltuielilor judiciare. Rejudecând cauza în aceste limite, magistrații l-au condamnat pe Ioan Neculaie la pedeapsa de 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Sentinţa este definitivă.

În plus, judecătorii au decis suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 1 an şi 6 luni închisoare aplicată într-un alt dosar (pentru ucidere din culpă, după ce o persoană şi-a pierdut viaţa într-un accident de muncă din 2008 pe platforma Roman. Din acest motiv, instanţa a dispus executarea în întregime a acestei pedepse alături de pedeapsa aplicată prin decizia de astăzi, inculpatul executând în final pedeapsa de 2 ani închisoare.

Totodată, Neculaie este obligat să plătească suma de 3.000 lei cheltuieli judiciare avansate de stat în cursul urmăririi penale şi la judecarea cauzei în fond.

Polițiștii s-au deplasat la domiciuliul lui Ioan Neculaie, dar acesta nu a fost găsit acasă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri