Caută
Close this search box.

 La Arcul de Triumf va avea loc sâmbătă repetiția generală pentru Parada militară

Sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 10.00, în Piaţa Arcul de Triumf, va avea loc antrenamentul general pentru desfășurarea Paradei Militare.

Aproximativ 3.500 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne și Serviciul Român de Informaţii, cu peste 350 de mijloace tehnice, din care circa 50 de aeronave, şi militari din mai multe ţări aliate sau partenere vor participa vineri, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti.

Totodată, peste 300 de militarii din Bulgaria, Canada, Franța, Germania, Grecia, Italia, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Republica Moldova, Slovacia, SUA, Turcia și Ucraina vor defila pe sub Arcul de Triumf.

Forţele Aeriene Române şi Inspectoratul General de Aviaţie participă la parada militară de Ziua Naţională cu 50 de aeronave. Vor zbura avioanele de luptă F16 şi MIG 21 Lancer, avioanele militare de transport  C27 J Spartan, dar şi eclicopere SMURD.

Noile uniforme

De 1 decembrie, militarii români vor defila în noile modele de uniforme. Ele au fost adaptate cerinţelor actuale, cu un camuflaj nou şi au fost croite din materiale rezistente la foc şi vreme rea.

MApN anunţă că „tot în Bucureşti va avea loc vineri, 1 Decembrie, începând cu ora 8.00, o ceremonie militară și religioasă de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I. ”

Cu ocazia Zilei Naţionale, „Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară. Militarii aflaţi în misiune în teatrele de operaţii vor organiza ceremonii militare  cu ocazia Zilei Naţionale”, se mai arată în comunicatul citat.

Organizatorii roagă publicul care doreşte să asiste la parada de la Arcul de Triumf să nu vina cu bagaje voluminoase.  Brigada Rutieră Bucureşti va restrcţiona traficul  pe arterele care converg către Piaţa Arcul de Triumf, pentru zilele de 25 sau 26, 30 noiembrie și 1 decembrie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri