Caută
Close this search box.

Alegeri regionale: Aproape trei sferturi dintre catalani nu susţin independenţa de Spania

Aproape trei sferturi dintre cetăţenii Cataloniei nu susţin continuarea planului de a dobândi independenţa faţă de Spania, arată datele unui sondaj publicat, luni, de El Pais, în contextul în care pe 21 decembrie vor avea loc alegeri regionale, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

Potrivit sondajului efectuat de către institutul spaniol Metroscopia, doar 24% dintre catalani au declarat că sunt în favoarea continuării procesului de dobândire a independenţei faţă de Spania, iar 71% dintre respondenţi au precizat că ar prefera ca liderii regionali să ajungă la un consens cu Guvernul de la Madrid pentru ca regiunea să rămână parte componentă a Spaniei, reiterează Mediafax.

De asemenea, partidele care susţin independenţa regiunii ar urma să obţină 46% din voturile catalanilor, insuficient pentru a-şi asigura majoritatea mandatelor. De cealaltă parte, formaţiunile care susţin unitatea Spaniei sunt creditate tot de 46% dintre catalani, cu 6% în plus faţă de rezultatul obţinut la precedentele alegeri regionale.

Astfel, partidele pro-independenţă ar urma să câştige 67 de mandate, cu unul mai puţin faţă de numărul necesar pentru a avea majoritatea în Parlamentul regional catalan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri