Caută
Close this search box.

Vânt puternic și ploi torențiale în București

Meteorologii au emis pentru luni și marți o prognoză specială pentru municipiul București ce vizează ploi însemnate cantitativ, acumulări de apă de 30-35 de litri/mp și vânt puternic.

„Începând de luni (27 noiembrie) și până în după-amiaza zilei de marți (28 noiembrie) va ploua continuu și se vor cumula cantități de apă în jur de 30 — 35 l/mp. Intensitatea ploii va fi mai mare în seara zilei de luni, în cursul nopții de luni spre marți și în dimineața zilei de marți, când și vântul va avea unele intensificări, cu viteze la rafală ce vor atinge temporar 45 — 55 km/h”, se precizează în prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), citată de Agerpres.

De altfel, ANM a emis duminică o informare meteo de ploi însemnate cantitativ și ninsori abundente, valabilă în cea mai mare parte a țării de duminică seara, până luni după-amiaza, dar și o avertizare Cod portocaliu de ninsori și vânt puternic pentru zona de munte a județelor Brașov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova și Dâmbovița.

De asemenea, de luni după-amiaza și până marți seara vor intra în vigoare două avertizări Cod galben de ploi însemnate cantitativ și intensificări ale vântului, valabile în Muntenia, estul Olteniei și sudul Moldovei, dar și ninsori și vânt puternic în Carpații Meridionali și Orientali, sudul și estul Transilvaniei și vestul Moldovei, valabile în 24 de județe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri