Caută
Close this search box.

VIDEO. Declaraţie bombă în 2016. Iordache, despre mutarea contribuțiilor: Decizie jignitoare pentru angajații români

florin iordache

Florin Iordache apare într-o înregistrare, făcută publică de Blocul Naţional Sindical, în care deputatul PSD critica Guvernul Cioloş.

FOTO: ampress.ro

Imaginile sunt de la Congresul BNS din noiembrie 2016, în care Iordache critica intenția Guvernului Cioloș de a transfera contribuțiile sociale în sarcina angajatului:

„Au scăpat pe surse, la începutul lunii septembrie, un proiect de modificare a Codului fiscal prin care urmăreau să transfere în totalitate responsabilitatea finanțării sistemului de securitate socială de la angajator către angajat. Din fericire, a fost suficientă revoltă publică la acel moment pentru a renunța la această decizie jignitoare pentru angajații români”, declara atunci Florin Iordache, citind de pe o foaie, potrivit digi24.ro.

„După un an, în totală contradicție cu declarațiile de la acea vreme, Guvernul PSD adoptă OUG 79/2017. De această dată măsura nu mai este considerată jignitoare. Ne întrebăm dacă la acea vreme domnul Iordache nu cunoștea prevederile programului de guvernare PSD sau ideea transferului contribuțiilor sociale este una îmbrățișată ulterior campaniei electorale”, se arată în textul BNS care însoțește înregistrarea.

În septembrie 2016, Profit.ro a prezentat un proiect de ordonanță elaborat de Ministerul de Finanțe, prin care contribuțiile erau aproape integral mutate în sarcina angajatului, dar în cu totul alt context decât o face PSD. Ulterior, Gabriel Biriș a demisionat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri