Caută
Close this search box.

Canalul rus RT va fi „constant” supus observației de către Consiliul audiovizual francez

Consiliul Superior al Audiovizualului (CSA) din Franța va ține „constant” sub observație programele viitorului canal rus RT France și va acționa „cu promptitudine” în cazul unor „anomalii”, a avertizat marți președintele acestuia, Olivier Schrameck, scrie AFP.

Grupul public de televiziune RT (fost Russia Today), care a fost acuzat în primăvară de președintele francez Emmanuel Macron că s-a comportat, împreună cu site-ul Sputnik, în „organe de influență (…) și de propagandă mincinoasă”, dorește să lanseze un canal francofon până la sfârșitul anului, numit RT France.

Președintele CSA, care și-a mai exprimat neîncrederea față de RT France într-un interviu acordat cotidianului Le Monde, a menționat în fața unei asociații a jurnaliștilor că postul de televiziune respectiv pune în continuare Consiliului o problemă de încredere, relatează Agerpres.

El a reamintit că CSA, cu care RT a semnat în septembrie 2015 o convenție în vederea înființării acestui canal, i-a impus angajamente sporite în ce privește „onestitatea și independența informației”.

„Aceste obligații figurează ca atare în convenție și, dacă nu sunt respectate, credeți-mă că CSA nu va rămâne inactiv”, a atenționat el.

Olivier Schrameck a subliniat că autoritățile de reglementare din alte țări supraveghează îndeaproape activitățile RT, citând Ofcom din Marea Britanie „care a emis deja 14 avertismente și a amenințat Russia Today cu sancțiuni”.

„Nu ne ascundem că în prezent observăm site-ul Sputinik, ținând cont de legăturile fățișe dintre acest site și canalul a cărui înființare a fost anunțată” și, imediat ce RT France va fi lansat, „îl vom ține constant sub observație” pentru a putea „reacționa cu promptitudine la orice anomalie care se va produce”, a mai afirmat președintele CSA din Franța.

Foto: tvbeurope.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri