Caută
Close this search box.

Scandal în Parlament. Demisia lui Liviu Dragnea, cerută în plen. USR şi PMP au părăsit sala

Deputații PNL, USR și PMP i-au cerut demisia lui Liviu Dragnea, după comunicatul transmis Departamentului de Stat al SUA, în numele Parlamentului României.

Reprezentanții USR au părăsit chiar sala de plen pentru a merge la biroul președintelui Camerei, după ce majoritatea PSD-ALDE a refuzat solicitarea ca Liviu Dragnea să vină în fața deputaților pentru explicații.

Și deputații PMP au părăsit sala de plen, după ce majoritatea PSD-ALDE a refuzat să se discute mesajul transmis marți de președinții celor două Camere. Între timp, deputații USR care au mers la biroul președintelui Liviu Dragnea au ieșit de la discuția cu acesta, după doar câteva minute.

„Am stat câteva minute de vorbă, discuția a fost în același cadru pe care îl cunoaștem. Domnia sa consideră că avea tot dreptul să asume mesajul. Ne-a spus să folosim instrumentele de contestație, dacă nu suntem de acord, recomandându-ne să ne îndreptăm către instituțiile prietene”, a declarat liderul USR, Dan Barna, arătând că Liviu Dragnea a avut o atitudine „neutră-condescendentă”.

Cum ședința Camerei Deputaților a fost condusă miercuri de Florin Iordache, reprezentanții USR au cerut să se supună la vot solicitarea ca președintele Liviu Dragnea să fie chemat în plen, pentru a da explicații deputaților despre comunicatul-răspuns semnat alături de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Solicitarea USR a fost respinsă de majoritatea PSD-ALDE, deputații Uniunii au părăsit, în semn de protest, sala de plen.

„Am aflat că România este Consiliul Județean Teleorman, pentru că astfel se comportă domnul Dragnea. În timpul ședinței Camerei de astăzi, lucrurile au continuat în același ton. (…) Am exprimat foarte clar poziția că declarația (comunicatul-răspuns către Departamentul de Stat al SUA – n.r.) nu a fost în numele Parlamentului României, menționând articolele care au fost încălcate (…). Ulterior, o altă cerință foarte decentă, ca domnul Dragnea, ca președinte al Camerei Deputaților, să vină în fața Camerei și să-și susțină punctul de vedere, a fost votată de majoritate împotrivă”, a explicat președintele USR, Dan Barna, potrivit digi24.ro.

„Dacă domnul Dragnea refuză să vină în fața Camerei Deputaților, noi, ca deputați, vom merge la biroul dânsului pentru a-i transmite acest mesaj că problemele sale personale nu sunt România”, a mai arătat liderul USR.

Potrivit informațiilor Digi24, parlamentarii Uniunii iau în calcul posibilitatea depunerii unei plângeri penale, deoarece președinții celor două Camere, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, ar fi săvărșit un fals în declarații.

Anterior, în plenul Camerei, reprezentanții PNL i-au solicitat demisia lui Liviu Dragnea.

„Doream să afirm de aici, de la tribuna Parlamentului, că, în calitate de lider al grupului PNL, susțin Parteneriatul strategic încheiat cu Statele Unite ale Americii acum 20 de ani, susțin lupta împotriva corupției, susțin autonomia Justiției, ca atare consider neavenite, un abuz de putere, declarațiile lui Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu și solicit demisia președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. Acesta nu ne reprezintă, nu îi reprezintă nici pe alegătorii care m-au votat, așa cum nu reprezintă foarte mulți oameni cinstiți din această țară”, a spus deputatul Raluca Turcan.

Reprezentantul PMP, Corneliu Bichineț, a propus ca deputații să formuleze un alt răspuns la comunicatul Departamentului de Stat.

„Pentru a detensiona, eu cred că nu este rău și vă rog să luați aminte ca Parlamentul României, în speță Camera Deputaților, să formuleze el, noi, un răspuns ca reacție la Departamentul de Stat al SUA. De ce spun lucrul acesta? Pentru că noi avem și dreptul și capacitatea, prin liderii noștri de grup, să formulăm un răspuns. Nici domnul Tăriceanu, nici domnul Dragnea nu lucrează pe persoană fizică și nici într-un caz noi nu suntem angajații domniilor lor”, a spus Bichineț.

Foto: Radu Nistor, MagnaNews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri