Caută
Close this search box.

400 milioane dolari recompensă pentru capturarea liderilor unor miliții care au atacat Arabia Saudită

Arabia Saudită a anunțat duminică recompense de circa 400 de milioane de dolari pentru cei ce vor oferi informații despre 40 de lideri ai miliției houthi din Yemen, a informat Saudi Press Agency, preluată de Xinhua.

Recompensele vor fi acordate celor ce vor furniza informații care să conducă la arestări sau celor ce cunosc locațiile celor urmăriți.

Ministerul de Interne, care a postat recompensele, a subliniat că anunțul reprezintă un răspuns la activitățile teroriste în creștere ale grupării houthi și la atacurile continue la adresa securității saudite.

Comunicatul acuză rebelii houthi, Iran și Hezbollah de schimb de expertiză, fapt ce a dus la atacuri cu rachete balistice asupra teritoriilor saudite.

Arabia Saudită intervine militar în Yemen, țară devastată de război, pentru a ajuta puterea în războiul cu rebelii houthi, care controlează vaste regiuni ale țării, printre care capitala Sanaa.

Sâmbătă, Arabia Saudită a interceptat și distrus la nord-est de Riad, în apropierea aeroportului internațional, o „rachetă balistică” lansată din Yemen, potrivit oficialilor saudiți.

Rebelii houthi din Yemen, susținuți de Iran, au revendicat lansarea rachetei de la o distanță de circa 750 de km, aceasta vizând aeroportul din apropierea capitalei saudite.

Foto: cnn.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri