Caută
Close this search box.

Actriţa Maia Morgenstern a primit titlul Doctor Honoris Causa Artis la Universitatea de Vest din Timişoara

Actriţa Maia Morgenstern a primit o înaltă recunoaştere a talentului, efortului depus şi a contribuţiei deosebite pe care a adus-o la dezvoltarea culturii teatrale din Romînia. După ce cu câteva zile în urmă a fost reconfirmată în funcţia de manager al Teatrului Evreiesc de Stat,  luni, pe 13 noiembrie a primit titlul de Doctor Honoris Causa Artis în cadrul Univerisităţii de Vest din Timişoara.

Decernarea titlului a avut loc , în dimineaţa zilei de 13 noiembrie, între orele 10,00 – 12,00 în Aula Magna a instituției.

După ceremonie, Maia Morgenstern  a declarat presei locale : „Este expresia admirației şi primesc lucrul acesta cu adânc respect, a admirației pe care mi-o poartă mediul academic. Mă face foarte fericită și foarte mândră. Este confirmarea unei vieți dedicate artei, profesiunii și sigur că sunt emoționată”,

„Acestea sunt modelele pe care România trebuie să le aducă în prim plan pentru generațiile următoare. Maia Morgenstern reprezintă un model de carieră de caracter și de valoare si un model de românism pe care l-a impărtășit de fiecare dată când a avut ocazia. Oferindu-i acest titlu nu facem decât să dăm Cezarului ce-i al Cezarului”, a spus rectorul Universităţii de Vest.

Maia Morgenstern este cunoscută publicului roman şi  pentru rolurile interpretate în filmele „Balanța”, „Cel mai iubit dintre pământeni” şi „Patimile lui Hristos”, în regia lui Mel Gibson. Printre rolurile celebre de pe scena de teatru se numără şi Lola Lola, din „Îngerul albastru”, Kathleen Hogan, din „Park Your Car in Harvard Yard”, Doamna Hess din Grădinile Frau Hess.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri