Caută
Close this search box.

Alunecările de teren din Columbia au afectat aproape 630 de familii

Cel puțin 630 de familii au fost afectate de alunecarea de teren determinată de ieșirea din matcă a râului La Paila, în municipiul Corinto, în sud-estul Columbiei, care a provocat totodată cinci morți și 32 de răniți, potrivit Biroului Națiunilor Unite pentru Coordonarea Problemelor Umanitare (OCHA), citat vineri de EFE.

Familiile locuiesc în trei cartiere și patru centre din apropierea râului La Paila, ale cărui ape s-au deversat ca urmare a ploilor abundente de marți. Victimele sunt în general persoane în vârstă, care au fost surprinse de viitură, iar dintre cele 32 persoanele rănite, șapte au fost transportate în departamentul Cauca.

„Râul a ieșit din matcă și a distrus numeroase case. Dărâmăturile au blocat drumurile principale de acces. Au fost de asemenea restricționate serviciile de furnizare a apei și energiei, cele medicale și de educație din cauza pagubelor suferite de infrastructură”, se arată în raportul OCHA.

OCHA informează că au fost afectate 80 de case, dintre care 20 complet distruse, și au fost avariate două centre școlare. S-au produs avarii semnificative și la apeducte, ceea ce a dus la întreruperea serviciului electric și la afectarea sectorului agrar.

Potrivit organizației, „numărul persoanelor afectate și amploarea pagubelor urmează să fie determinate după obținerea rezultatelor și evaluărilor definitive”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri