Caută
Close this search box.

Armata SUA și marina militară, gata să înfrunte atacurile cibernetice cu proprii specialiști

Toate echipele forței cibernetice a armatei și marinei militare a Statelor Unite au ajuns la capacitate operațională, cu aproape un an mai devreme decât era prevăzut, a anunțat joi Departamentul Apărării de la Washington printr-un comunicat preluat de Xinhua.

Comandamentul cibernetic american (Cybercom) a validat toate cele 41 de echipe ale armatei pe 28 septembrie și toate cele 40 de echipe similiare ale marinei militare pe 6 octombrie. „Evaluarea de capacitate operațională deplină înseamnă că o unitate a îndeplint toate cerințele de personal, capacitate și instruire necesare, ca parte a Forței pentru Misiuni Cibernetice, pentru a îndeplini misiunile validate de Cybercom”, a explicat Pentagonul. „Nu este o măsură a pregătirii generale de luptă (…) ci mai degrabă o evaluare validată extern, conform căreia unitatea a îndeplinit toate cerințele de capacitate și își îndeplinește misiunea așa cum este prevăzut”.

Departamentul Apărării anunțase anterior ca termen pentru capacitatea operațională completă data de 30 septembrie 2018, menționează Xinhua. Forța pentru Misiuni Cibernetice a Statelor Unite este formată din 133 de echipe; pe lângă cele menționate, ale armatei și marinei militare, există și 13 echipe ale infanteriei marine și 39 ale forțelor aeriene.

Pentru obținerea capacității operaționale a forțelor cibernetice ale U.S. Army și U.S. Navy au fost necesare 18.000 de cursuri, efective de 1800 de oameni și 2000 de ore de operațiuni din întreg spectrul, pe parcursul instruirii și certificării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri