Caută
Close this search box.

Bilanț trist după atacul armat în biserica din Texas: cel puțin 26 de morți și 20 de răniți. Ce rudă a pastorului a murit în incident

Cel puțin 26 de morți și alți 20 de răniți. Sunt victimele pe care le-a făcut bărbatul care a deschis focul de armă duminică dimineață într-o biserică comunitară din sudul Texasului. Atacatorul a fugit de la locul faptei și a fost găsit mort la câteva mile distanță de biserica unde a tras cu sângere rece în enoriași, potrivit autorităților. Printre persoanele decedate se numără o femeie însărcinată și copii, inclusiv fiica de 14 ani a pastorului bisericii.

Suspectul a fost identificat ca fiind Devin Kelley, un bărbat de 26 de ani din Texas care a trăit într-un județ din apropiere, au declarant doi ofițeri pentru The Washington Post. Acești oficiali susțin că nu au văzut nici un semn imediat care să arate că atacatorul ar fi făcut parte dintr-un grup terorist internațional, dar au avertizat că ancheta este încă în faza incipientă. Până la această oră autoritățile nu au transmis un posibil motiv pentru care barbatul a deschis focul de armă.

Atactul a avut loc în timpul slujbei de dimineață la biserica baptistă din Sutherland Springs, un oraș rural situat la aproximativ 30 de mile sud-est de San Antonio. Victimele au vârste cuprinse între 5 și 72 de ani, au spus autoritățile, cel mai mulți fiind împușcați în timp ce se închinau, însă identitatea lor nu a fost dezvăluită.

 „În acest moment, există 26 de vieți care s-au pierdut”, a declarat Greg Abbott, guvernatorul Texasului, în timpul unei conferințe de presă.  „Nu știm dacă numărul va crește sau nu, tot ce știm este că este prea mare și va fi o perioadă lungă de suferință pentru cei afectați.”

Martorii au descris atacatorul drept un bărbat alb, în vârsta de 20 de ani, care purta haine negre și o vestă antiglonț și susțin că primele împușcături s-au auzit în jurul orei locale 11.20 (17.20 GMT). Imediat după incident, atacatorul a fugit cu vehiculul său și a fost găsit mort mai târziu în vecinătatea județului Guadalupe. Nu este însă clar dacă suspectul s-a sinucis sau a fost împușcat de un localnic care l-a confruntat, au spus autoritățile.

„Ne confruntăm cu cel mai mare atac armat din istoria statului Texas”, a declarat guvernatorul Greg Abbott la conferința de presă. „Tragedia este, desigur, agravată de faptul că a avut loc într-o biserică, un loc de închinare, în care acești oameni nevinovați au fost puși la pământ.”

Și fiica de 14 ani a pastorului Frank Pomeroy a fost ucisă, a declarat familia acestuia pentru mai multe posturi de televiziune. Soția pastorului a declarat pentru NBC News că ea și soțul ei se aflau în afara orașului când au avut loc împușcăturile, dar fiica lor a fost în interiorul bisericii. Frank Pomeroy și-a descris fiica, Annabelle Renee Pomeroy, ca fiind „un copil foarte frumos și special”.

Președintele american, Donald Trump, aflat în Asia, a descris incidentul drept unul „terifiant”. El a scris pe contul să de Twitter: „Dumnezeu fie cu oamenii din Sutherland Springs, Texas”. Casa Albă a informat că Trump a discutat cu guvernatorul Abbott.

Masacrul vine la doar câteva săptămâni după ce un lunetist a ucis 58 de persoane la un concert în aer liber din Las Vegas, cel mai grav incident armat din istoria modernă a SUA. Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani, a rănit aproape 550 de spectatori la un concert de muzică country, după care s-a sinucit. Împușcăturile au provocat o dezbatere națională de lungă durată, pe tema accesului facil al americanilor la armele de foc și modul în care acest lucru a contribuit sau nu la incident.

Sursa: The Washington Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri