Caută
Close this search box.

Canada elimină vizele pentru românii care stau cel mult 6 luni, de la 1 Decembrie

Ministerul Afacerilor Externe informează că, de la 1 decembrie, autorităţile canadiene vor elimina cerinţa obligativităţii vizelor pentru cetăţenii români care nu intenţionează să aibă şederi mai lungi de şase luni pe teritoriul statului nord-american.

Foto: Cristina Nichituș

Eliminarea vizelor se referă la călătoriile în scop turistic, pentru vizitarea familiei sau a cunoştinţelor sau pentru interes de afaceri.

”Liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii români care doresc să călătorească în Canada reprezintă concretizarea demersurilor susţinute, întreprinse în ultimii ani de autorităţile române pe lângă autorităţile canadiene, atât la nivel bilateral, cât şi în format trilateral, cu sprijinul Comisiei Europene. Decizia autorităţilor canadiene constituie etapa finală a procesului de liberalizare a regimului de vize pentru cetăţenii români, început la 1 mai a.c., când anumite categorii de cetăţeni români au început să beneficieze de acest regim (deţinătorii unei vize de rezidenţă temporară în Canada în ultimii 10 ani sau ai unei vize valabile tip non-immigrant pentru SUA)”, precizează MAE.

Ministerul subliniază că persoanele care vor să intre sau să tranziteze Canada pe calea aerului după 1 decembrie trebuie să obţină totuşi o Autorizaţie electronică de călătorie (Electronic Travel Authorization – eTA).

”Autorizaţia electronică de călătorie (eTA) reprezintă o cerinţă obligatorie pentru toţi cetăţenii străini exoneraţi de obligativitatea deţinerii vizei, care tranzitează sau călătoresc în Canada pe calea aerului. Autorizaţia electronică de călătorie (eTA) are o valabilitate de 5 ani (sau, după caz, până la expirarea valabilităţii paşaportului) (…) Persoanele care intenţionează să intre în Canada pe cale terestră (autoturism, autobuz, tren) sau maritimă (la bordul unei ambarcaţiuni, inclusiv al unui vas de croazieră), ulterior datei de 1 decembrie 2017, trebuie să deţină doar un paşaport valabil, fără a mai fi necesară obţinerea autorizaţiei electronice de călătorie”, mai precizează sursa citată.

Un răspuns

  1. cred ca asta le pune capac la toate: daca nu imediat, cel mai tarziu in primavara , sute de mii de romani vor lua cu asalt Canada, una dintre cele mai bune tari din lume si care este una dintre putinele tari bune, care are nevoie si resurse „nelimitate” pentru a acomoda sute de mii de migranti-muncitori/ anual, care odata ajunsi in Canada vor „face si pe dracu’ in patru” , doar sa ramana legal…Cine poate sa-i blameze ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri