Consiliul Superior al Audiovizualului (CSA) din Franța va ține „constant” sub observație programele viitorului canal rus RT France și va acționa „cu promptitudine” în cazul unor „anomalii”, a avertizat marți președintele acestuia, Olivier Schrameck, scrie AFP.

Grupul public de televiziune RT (fost Russia Today), care a fost acuzat în primăvară de președintele francez Emmanuel Macron că s-a comportat, împreună cu site-ul Sputnik, în „organe de influență (…) și de propagandă mincinoasă”, dorește să lanseze un canal francofon până la sfârșitul anului, numit RT France.

Președintele CSA, care și-a mai exprimat neîncrederea față de RT France într-un interviu acordat cotidianului Le Monde, a menționat în fața unei asociații a jurnaliștilor că postul de televiziune respectiv pune în continuare Consiliului o problemă de încredere, relatează Agerpres.

El a reamintit că CSA, cu care RT a semnat în septembrie 2015 o convenție în vederea înființării acestui canal, i-a impus angajamente sporite în ce privește „onestitatea și independența informației”.

„Aceste obligații figurează ca atare în convenție și, dacă nu sunt respectate, credeți-mă că CSA nu va rămâne inactiv”, a atenționat el.

Olivier Schrameck a subliniat că autoritățile de reglementare din alte țări supraveghează îndeaproape activitățile RT, citând Ofcom din Marea Britanie „care a emis deja 14 avertismente și a amenințat Russia Today cu sancțiuni”.

„Nu ne ascundem că în prezent observăm site-ul Sputinik, ținând cont de legăturile fățișe dintre acest site și canalul a cărui înființare a fost anunțată” și, imediat ce RT France va fi lansat, „îl vom ține constant sub observație” pentru a putea „reacționa cu promptitudine la orice anomalie care se va produce”, a mai afirmat președintele CSA din Franța.

Foto: tvbeurope.com

2 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 4 =