Chef Scărlătescu și secretele lui pentru cele mai bune sarmale de Crăciun

sarmale

Vine Crăciunul și toți ne gândim la Moș și sacul său plin cu daruri, plănuim unde sau la cine să petrecem sărbătorile ori ne facem lista de cumpărături – acum, în plin post – pentru cea mai îmbelșugată masă din an.

Nu există gospodină care să rateze momentul și să nu facă sarmale. Așadar, cum le facem, care va fi ingredientul surpriză pentru acest sezon pentru delicioasele ”învârtite”, cum vom reuși să-i impresionăm pe oaspeți, acestea sunt doar câteva din întrebările puse de oricine pregătește masa de Crăciun.

În sprijinul unor asemenea ademenitoare dileme vine Chef Scărlătescu, care e gata să pună la dispoziția oricui micile sale secrete pentru sarmalele de Crăciun, momentul special care reunește întreaga familie într-o atmosferă călduroasă, cu preparate delicioase, povești pline de farmec și zâmbete alături de cei dragi.

De acum, delicioasele preparate din carne învelite în frunze de varză murată, pe care toți membrii familiei le așteaptă cu entuziasm, acest preparat tradițional românesc poate fi gătit și á la Chef Cătălin Scărlătescu.

Așadar, celebrul jurat din cadrul emisiunilor cu caracter culinar a adunat ingredientele perfecte, a început să lucreze la rețeta pentru preparatul mult râvnit. După ani întregi de explorat și încercat diverse îmbunătățiri la rețeta tradițională pentru sarmale, Chef Cătălin Scărlătescu a descoperit secretul care le face să fie extrem de gustoase.

Iată de ce ai nevoie pentru a le pregăti acasă:

2 kg ceapă

4 kg de carne tocată de porc

500 gr orez

40 gr piper

11 gr/kg sare

1 bucată de afumătură

bulion

varză murată

Începem prin a toca ceapa mărunt, după care o călim până prinde o culoare ușor aurie și o lăsăm puțin la răcit. Apoi o amestecam cu carnea tocata, orezul spalat in prealabil, cimbru, sare și piper.

Intre timp, alegem cele mai frumoase frunze de varza murata. Impaturim cu grija continutul. Dupa ce am terminat de facut sarmalele, tocam varza murata si o amestecam cu bulion.

Este momentul sa punem totul in oala. Mai intai asezam un strat de varza, peste care adaugam cateva foi de dafin, dupa care asezam in mijloc o bucata generoasa de afumatura si incepem sa punem un strat de sarmale. Repetam cu un strat de varza si unul de sarmale pana cand umplem oala. Adaugam apa si un pic de ulei, dupa care le bagam la cuptor.

Fierte cu dichis, mai bine de 4 ore, sarmalele lui Scarlatescu, ți se vor topi în gură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *