Caută
Close this search box.

Concertele saptamanii de la Sala Radio

Dupa cum se stie, in fiecare miercuri, in Sala Radio, Orchestra de Camera Radio isi asteapta auditorii cu programe de muzica a perioadei baroce, clasice sau moderne scrise pentru acest numar restrans de instrumente. In aceasta miercuri, 15 Noiembrie 2017, dirijorul MIHAI AGAFITA va conduce ansamblul muzical cu o propunere de partituri mai putin cunoscute: Boccherini – Simfonia in re major, G 490, Simfonia nr.4, opus 12, G 506 – „Casa diavolului”, J. Haydn – Simfonia concertanta pentru vioara, oboi, viola,fagot si orchestra in si bemol major, W.A.Mozart – Uvertura „Directorul de teatru”, KV 486, Johann Christian Bach – Simfonia nr.2 in si bemol major, opus 18. Solistii serii sunt membrie ai Orchestrei Nationale Radio: VALENTIN GHITA – oboi, IONUT ROSCA – fagot, RADU SINACI – violoncel si RADU SINACI – vioara, concertmaestru al Orchestrei Operei Nationale din Bucuresti.

Joi, 16 Noiembrie 2017,  BIG BAND-ul Radio, condus de IONEL TUDOR va invita la o seara plina de ritm, armonii, unde saxofoanele, trompetele, trombonii si sectia ritmica vor acompania pe cei doi invitati ai serii : ALEX MAN si LIVIU NEGRU – chitara.

Vineri, 17 Noiembrie 2017, este invitat la pupitru dirijoral  Maestrul GERD SHALLER care va conduce Orchestra Nationala Radio cu doua partituri maiestuase:  Concertul in re major pentru vioara si orchestra , opus 61 de L.Van Beethoven, solist ALEXANDRU TOMESCU si Simfonia cu orga nr.3, opus 78 de C. Saint-Saens, solista SIMONA SANDULESCU. Cu remarcabile colaborari cu orchestre din intreaga lume, GERD SHALLER revine in fata Orchestrei Nationale Radio pe care o cunoaste deja din numeroasele concerte avute impreuna. Absolvent al Universitatii de Muzica din Wulzburg dar si al Facultatii de medicina din Nurenberg, maestrul dirijor da dovada de aceasta imbinare a artei cu ratiunea, a placerii descoperirii partiturii cu masura strictetii germane si face ca fiecare intalnire cu membri Orchestrei Nationale Radio sa fie un real succes.

Biletele se gasesc la Casa salii Radio, si online pe Bilete.ro iar miile de melomani din toata tara pot audia aceste concerte in direct pe undele Radio Romania Muzical si Radio Romania Cultural.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri