Caută
Close this search box.

Convenția pentru Monarhie: Regele Mihai, ţinut în arest de securişti. Deciziile emise în numele său, puse la îndoială

Convenția Națională pentru Monarhie Constituțională consideră că deciziile semnate în numele Regelui Mihai în ultimii ani contrazic profund tot ceea ce El însuși a exprimat public, în România și nu numai, din 1990 până acum câțiva ani, când boala și vârsta l-au copleșit.

Deciziile majore, ca aceea privind înlăturarea principelui Nicolae din linia de succesiune și tranzacția inacceptabilă cu PSD-ul și emisarii lui cu dosare penale, pentru ca Legea Instituționalizării Casei Regale să fie votată în regim de urgență în Parlament, nu-l reprezintă, apreciază Convenția Națională pentru Monarhie Constituțională.

Iată integral Comunicatul Convenției Naționale pentru Monarhie Constituțională:

„Convenția Națională pentru Monarhie Constituțională, organizație non-guvernamentală care susține restaurarea Monarhiei Constituționale drept unic și decisiv act al finalizării Revoluției române și a procesului comunismului în România, alcătuită din Clubul Monarhiștilor din Uniunea Europeană, Mișcarea pentru Regat și Coroană, Mișcarea pentru Regatul României și Mișcarea pentru Monarhie Constituțională, reprezentând peste 40.000 de membri, urmărește cu atenție și îngrijorare ultimele informații privind starea de sănătate a Majestății Sale Regele Mihai. Ne punem speranța și ne rugăm la Bunul Dumnezeu să facă o minune și să-l redea pe Rege românilor!

Ceea ce stă în puterea lui Dumnezeu nu putem schimba. Însă, constatăm cu tristețe că, de aproximativ 4 ani, Regele Mihai se află în spatele unui zid de tăcere, pe care cu siguranță nu el l-a ridicat. Majestatea Sa este ținută departe de supușii săi, prin decizia Familiei Regale restrânse, singura care ne informează, când crede de cuviință, atât în legătură cu deciziile Regelui, cât și cu evoluția stării sale de sănătate

Deși aceasta din urmă a creat o legitimă stare de îngrijorare în rândul românilor, a și stârnit multe confuzii care au provocat comentarii și presupuneri inacceptabile pentru statura ”marelui Rege Mihai” cum este apreciat în cancelariile lumii.

În calitatea sa de fost șef de stat, ultimul dintre cei care au contribuit la înfrângerea Germaniei fasciste și ultimul mare monarh de rit bizantin din Europa, personalitate istorică de talie mondială, Majestatea Sa Regele Mihai trebuie să se bucure de calificările cele mai înalte din domeniul asistenței medicale, de transparența buletinelor sale medicale, transmise periodic, la vedere, nu prin intermediari, de somitățile medicale care-i asigură tratamentele.

Acest fapt nu s-a petrecut, hotărârea izolării Majestății Sale Regele Mihai față de supușii săi fiind în întregime asumată de Familia Regală restrânsă.

Deciziile semnate în numele Regelui Mihai în ultimii ani contrazic profund tot ceea ce El însuși a exprimat public, în România și nu numai, din 1990 până acum câțiva ani, când boala și vârsta l-au copleșit.

De aceea credem că deciziile majore, ca aceea privind înlăturarea principelui Nicolae din linia de succesiune (cel cu care Majestatea Sa a legitimat viitorul monarhiei în aprilie 1992) și tranzacția inacceptabilă cu PSD-ul și emisarii lui cu dosare penale, pentru ca Legea Instituționalizării Casei Regale să fie votată în regim de urgență în Parlament, nu-l reprezintă.

Există un singur Rege Mihai care a spus: ”… nu cred că există nici măcar un singur om în viață, pe acest pământ, care să aibă dreptul moral de a-mi cere socoteală. Ceea ce eu, familia mea și țara au pierdut în anii comunismului nu este măsurabil. Nu se poate, deci, pune problema ca eu să primesc avantaje materiale de la nimeni. Ceea ce a fost furat este incomensurabil: în termeni materiali, morali și de demnitate națională. (…). Coroana României aparține poporului român. Face parte din patrimoniul său național. Membrii Familiei Regale pot reprezenta Coroana, dar nu este a nici unuia dintre ei”.

Înțelege oricine că, în România, Elveția sau oriunde altundeva, nu pot exista ONG-uri numite ”Coroana României”.

Recent s-a petrecut un fapt în întregime asumat de Familia Regală și de personalul angajat al acesteia – și anume decizia de a-l împiedica pe principele Nicolae de a-și vedea bunicul.

Regele Mihai a primit Sfânta Împărtășanie, ceea ce presupune iertarea și împăcarea cu tot și cu toate. Încălcând sacralitatea Împărtășaniei, Familia Regală l-a împiedicat pe Principele Nicolae să-și vadă bunicul pe patul de suferință, a șaptea oară la rând, de astă dată apelându-se chiar la organele Poliției elvețiene. Scandalul provocat de Familia Regală a deteriorat grav însăși imaginea Monarhiei ca singură șansă pentru renașterea României, demonstrând că pentru urmașii Regelui, cu excepția tocmai a celui care a fost îndepărtat chiar fizic de bunicul său, nu primează viitorul legitim al reîntoarcerii la ordinea constituțională monarhică (se pare că ultima pe lista preocupărilor Familiei Regale), cât, mai ales, problemele legate de succesiunea bunurilor materiale și nu simbolice ale Coroanei României și întoarcerea României la normalitate, la Monarhia Constituțională.

Îngrijorarea noastră, legitimă și în sufletele tuturor românilor care cred în Țară și Rege este justificată de realitatea comunicatelor Familiei Regale, departe de spiritul și litera Regelui Mihai. În aceste clipe, când Majestatea Sa, cu evlavie și credință, se pregătește de înălțarea la Cer, atitudinea celor din imediata apropiere încalcă grav morala creștină. Întreaga Familie Regală (fiice, nepoți și strănepoți), precum și rude apropiate din Casa Regală Britanică și din Regatul Spaniol) au dreptul de a-l vedea și de a se ruga la patul de suferință al Regelui Mihai. Iar cetățenii României, ca și opinia publică internațională, au dreptul să afle în cel mai direct mod, cine sunt medicii care-l tratează pe Majestatea Sa și care este starea sa.

Un lucru simplu și normal care ar stinge comentariile conform cărora Regele este ținut artificial în viață până când se votează Legea Instituționalizării Casei Regale. Această ipoteză, din ce în ce mai des auzită, a fost alimentată chiar de decizia Familiei Regale restrânse de a împiedica accesul oricui la căpătâiul Regelui Mihai, în afara unui cerc de intimi, despre unii dintre ei afirmându-se că au legături cu serviciile secrete din România.

Dacă este adevărat, Majestatea Sa s-ar afla astfel într-un ultim arest, chiar spre capătul vieții Sale și toate deciziile care ne sunt transmise și despre care ni se spune că aparțin Regelui pot fi puse sub semnul îndoielii.

Pentru a dovedi că lucrurile nu stau astfel, întrebarea noastră legitimă, ca și a tuturor românilor care așteaptă un semn clar de la reprezentanții Familei Regale, este una esențială și la care un răspuns este ușor de dat, iar o tăcere este în sine un răspuns: acum, când Regele este aproape de înălțarea Sa la Cer, îi vor duce ei moștenirea spirituală mai departe, sau sunt preocupați doar de cea materială?

Pe scurt, cu tot respectul și deferența, Alteța Sa Principesa Moștenitoare Margareta ar trebui, dincolo de scandaluri care coboară prestigiul Familiei Regale, să răspundă: mai crede în viitorul monarhic al României și este gata, ca și tatăl său, Regele Mihai, să jertfească totul pentru acesta?

În așteptarea unui răspuns sau al continuării unei tăceri care delegitimează pe zi ce trece, să ne rugăm cu toții pentru sănătatea Majestății Sale Regele Mihai.
Așa să ne ajute Dumnezeu!”

Clubul Monarhiștilor din Uniunea Europeană
Președinte: dr. Dan Marinca
Secretar: Szilard Ivan Csatlos
Mișcarea pentru Regat și Coroană
Președinte: Marilena Rotaru
Vicepreședinte: Marius Oprea
Secretar general: Antonie Popescu
Mișcarea pentru Regatul României
Președinte: Prof. Dr. Alexandru Cărăușu
Mișcarea pentru Monarhie Constituțională
Președinte: Mariana Berinde”.

3 răspunsuri

  1. „Pe scurt, cu tot respectul și deferența, Alteța Sa Principesa Moștenitoare Margareta ar trebui, dincolo de scandaluri care coboară prestigiul Familiei Regale, să răspundă: mai crede în viitorul monarhic al României și este gata, ca și tatăl său, Regele Mihai, să jertfească totul pentru acesta?”_____––-_____ Ce, ba, astia care va dati mari monarhisti, chiar nu va e rusine de tampeniile exprimate? Ce a jertfit ex-regele mihai pentru tara asta? Nimic, absolut nimic, s-a intors in tara doar pentru a fura, ei zic recuperare… Asa ca si fi-sa, procedeaza la fel, de altfel , inca din primul an, ea a fost prinsa cu tablouri de valoare, pe care voia sa le scoata din tara…daca chiar vreti Monarhie in Romania, fiti si voi -macar odata- realisti si rationali: DIN TOATE punctele de vedere- absolut din toate- Monarhia in Romania , poate face o diferenta-o mare diferenta- INSA NUMAI cu aport Englez, la varf…Restul sunt aberatii de oportunisti ieftini…

  2. Mai mult, sunteti atat de idioti, incat va contaziceti singuri, spuneti ca ex-regele este tinut ostatec de securisti, dar vreti Monarhie cu cei care sunt in spatele actiunii, cu principiu’ dudau si ofilita sa floare…Si mai lasati-o balta cu „supusii sai”, cred ca acesti supusi ii numeri pe degete, iar mai nou se vedea treaba ca acesti supusi sunt -de fapt- sus pusi, adica dragnea si taratzeanu , care – ca si voi- sunt niste oportunisti de toata mila…

  3. Daca tot VENITI cu tot felu de motivari ,aduceti dovada ca intradevar traieste, de interesele voastre o mana de oameni care Mai mult de jumatate Nu trait I in Romania, Revolutia Sa facut cu sacrifici,si cu MORTI ,Nu pentru Rege care DEFAPT Nu Mai este,dupa ce nea predat la Rusi.Monarhia in Romania va fi doar o taxa in plus populatiei.Deja vin cu tot felu de pretenti.Daca doriti MONARHIEI e problema voastra ,pentru cateva mi Nu trebuie Sa suporte tot poporul,TATAL regelui a spus:Nimic pentru mine totul pentru popor dar Margareta vrea invers

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri