Caută
Close this search box.

Coreea de Nord cere să înceteze ”genocidul” sancțiunilor ONU

Coreea de Nord a cerut vineri Organizației Națiunilor Unite încetarea sancțiunilor adoptate împotriva sa după cel mai recent test nuclear, afirmând că acestea sunt echivalente cu un genocid, informează Reuters.

Sediul central ONU, New York

Reprezentanța diplomatică nord-coreeană la sediul din Geneva al ONU a afirmat într-un comunicat că „în prezent, tâlhăria condusă de SUA cu sancțiuni brutale și presiuni împotriva Republicii Populare Democrate Coreene reprezintă o încălcare a drepturilor actuale ale omului și un genocid”. Regimul sancțiunilor „amenință și împiedică poporul RPDC să se bucure de drepturile omului în toate domeniile”. „Unele țări lipsite de principii au blocat livrarea de echipamente medicale și medicamente” destinate mamelor și copiilor din Coreea de Nord, arată documentul prin care Phenianul insistă că „toate tipurile de sancțiuni contrare drepturilor omului și inumane împotriva RPDC trebuie să înceteze imediat și complet”.

Momentul declarației coincide cu începutul turneului în Asia al președintelui Statelor Unite, Donald Trump. Problema înarmării nucleare și cu rachete a Coreei de Nord este un punct important pe agenda vizitelor sale în China, Coreea de Sud și Japonia. Pe lângă sancțiunile împotriva regimului de la Phenian adoptate de ONU, după cel mai recent test nuclear nord-coreean, cel din 3 septembrie, Washingtonul a impus și măsuri unilaterale împotriva a șapte persoane și trei entități acuzate de încălcarea drepturilor omului în Coreea de Nord, inclusiv prin muncă forțată.

Luna trecută, un expert al ONU a apreciat că sancțiunile internaționale ar putea afecta sectoare cheie ale economiei nord-coreene și ar putea periclita situația drepturilor omului sub regimul condus de Kim Jong-Un.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri