Caută
Close this search box.

Șoc și criză, noul cabinet Merkel nu se poate forma: creștin-democrații refuzați din nou pentru coaliție

Partidul Liberal German, FDP, a declarat închise orice discuții cu privire la o posibilă  coaliție pentru un guvern federal german împreună cu creștin-democrații cancelarului Angela Merkel. Acest refuz vine după un altul, al Partidului Social-Democat, SPD, fostul partener de coaliție, care s-a pronunțat drastic și ferm încă din primele zile de după alegeri.

Liderul liberal Christian Lindner a declarat, la miezul nopții trecute, că, în 5 săptămâni de negocieri, nu s-a ajuns nici măcar la o încredere incipientă sau, cel puțin, la o idee comună pentru o coaliție.

La ora 1 după miezul nopții, cancelarul Angela Merkel a declarat presei că a avut impresia că se merge spre o viziune comună. Șeful creștin-democraților bavarezi, Horst Seehofer, a vorbit însă despre o povară pentru Germania.

”Verzii” au declarat presei că a existat deja un ”pachet” complet al punctelor comune, atunci când domnul Lindner a venit în fața ziariștilor. Între timp, social-democrații germani au pregătit proiectul pentru programul lor principal, care include reformele de bază și avansarea femeilor în toate instituțiile și funcțiile majore ale statului federal. (foto politico.eu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri