Caută
Close this search box.

CSM a dat aviz negativ pe legile justiției. Tudorel Toader, ușor dezamăgit: O dezbatere cu final știut

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a comentat avizul negativ dat de CSM pe proiectul de modificare a legilor justiției, proiect asumat de parlamentarii PSD-ALDE.

Tudorel Toader

„O dezbarere cu final știut. Personal eram convins că rezultatul va fi acela. Pe alocuri s-a folosit un limbaj dublu, cineva s-a făcut că nu înțelege un anumit lucru. În contextul în care o doamnă judecător, membră CSM, spunea public că la avizul precedent votul s-a schimbat peste noapte, din unanim azi a devenit majoritar negativ mâine”, a spus Tudorel Toader, refuzând să spună despre cine este vorba.

„Este un aviz consultativ. Eu exprim speranța, să nu spun chiar convingerea, că membrii comisiei speciale (din Parlament, n.r.) vor lua în considerare unele dintre argumentele care vor însoți acest aviz negativ”, a adăugat ministru.

El a criticat însă atitudinea magistraților din CSM, pentru că aceștia spun că e nevoie de schimbare, dar par să nu vrea de fapt schimbarea.

„Fondul problemei este aici: nu poți să te exprimi împotriva modificării legii pentru punerea în acord cu deciziile Curții Constituționale. Nu poți să dai un aviz negativ, să respingi chiar propunerile făcute de CSM”, a spus ministrul.

El s-a arătat deranjat de criticile unor magistrați, care au vorbit despre pericolul controlului politic asupra justiției: „De fiecare dată am cerut celor care au criticat să depășească stadiul de a spune: nu sunt de acord, să vină cu argumente, eventual și cu o propunere mai bună”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri